Η Rihanna απέσυρε τη μήνυση που είχε κατατεθεί εναντίον του πατέρα της Ronald Fenty, με την οποία ισχυριζόταν ότι ο πατέρας της έκανε κατάχρηση του ονόματος της προς όφελος της δικής του εταιρείας ψυχαγωγίας. Αυτή η νέα εξέλιξη στην υπόθεση έρχεται λίγες εβδομάδες πριν βρεθούν στο δικαστήριο.

Η υπόθεση άνοιξε το 2019 και ορίστηκε να εκδικαστεί στις 22 Σεπτεμβρίου, αλλά η Rihanna άλλαξε την απόφασή της τελευταία στιγμή. Παρόλο που δεν έχει υπάρξει καμία επιβεβαίωση για τον λόγο που διέκοψε τη νομική υπόθεση, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι μπορεί να έχει καταλήξει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον πατέρα της.

Στην αρχική κατάθεση της Rihanna αναγράφεται: «Παρόλο που ο Fenty είναι ο πατέρας της Rihanna, δεν έχει και δεν είχε ποτέ εξουσία να ενεργεί για λογαριασμό της».

Γιατί η Rihanna κατέθεσε τη μήνυση

Έτσι, η τραγουδίστρια μήνυσε τον πατέρα της και τον επιχειρηματικό συνεργάτη του, Moses Joktan Perkins, για ψευδή διαφήμιση και παραβίαση της ιδιωτικής της ζωής. Ισχυρίστηκε ότι, το 2017, ο πατέρας της και ο Perkins δημιούργησαν μια εταιρεία που ονομάζεται Fenty Entertainment, την οποία συνέδεσαν με τη Rihanna.

Σε δικαστικά έγγραφα, οι δικηγόροι της ανέφεραν: «Ο κ. Fenty και ο Perkins χρησιμοποίησαν αυτά τα ψέματα σε μια δόλια προσπάθεια να ζητήσουν εκατομμύρια δολάρια από τρίτους με αντάλλαγμα την ψευδή υπόσχεση ότι είχαν εξουσιοδοτηθεί να ενεργούν για λογαριασμό της Rihanna».

Σύμφωνα με το NME, η Rihanna κατηγόρησε επίσης τον πατέρα της ότι κανόνισε μια περιοδεία 15 εκατομμυρίων δολαρίων στο εξωτερικό χωρίς την άδειά της, προκαλώντας βλάβη στη φήμη της, καθώς ασχολήθηκε με χώρους και προωθητές. Οι δικηγόροι της επίσης φέρεται να ισχυρίστηκαν ότι οι δύο άνδρες αγνόησαν τα αιτήματα της για παύση ή ακύρωση της περιοδείας.

Έχει επίσης αναφερθεί ότι ο κ. Fenty προσπάθησε να κατοχυρώσει τη λέξη “Fenty”, την οποία η Rihanna είχε ήδη αρχίσει να χρησιμοποιεί για πολλές από τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της σειράς καλλυντικών της, Fenty Beauty. Ο πατέρας της σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει το όνομα για να ανοίξει μια αλυσίδα ξενοδοχείων, αλλά το Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ αρνήθηκε το αίτημα.

Φοβούμενη ότι οι ενέργειες του πατέρα της θα προκαλούσαν «ανεπανόρθωτο τραυματισμό» στη μάρκα Fenty, η Rihanna ζήτησε παρέμβαση της δικαιοσύνης για να εμποδίσει τον πατέρα της να χρησιμοποιήσει το όνομα Fenty και δευτερευόντως να τον εμποδίσει από το να κλείνει περιοδείες χωρίς την άδειά της.

https://www.intronews.gr/4772-2-britney-spears-dikaiosi-meta-apo-13-chronia-paraitithike-apo-ti-kidemonia-o-pateras-tis

Ποια η σχέση της με τον πατέρα της

Η τραγουδίστρια έχει μιλήσει για τις τεταμένες σχέσεις της με τον πατέρα της στο παρελθόν, αναφερόμενη σε θέματα που είχε με τα ναρκωτικά όταν εκείνη ήταν παιδί. Η Rihanna είχε πει: «Από μικρή έμαθα ότι η μαμά και ο μπαμπάς μου μάλωναν όταν υπήρχε φύλλο αλουμινόχαρτου στο τασάκι».

Η μητέρα της Rihanna, Monica, τελικά χώρισε από τον Ronald και η Rihanna φρόντισε τα δύο μικρότερα αδέρφια της, έτσι ώστε η μητέρα της να εργαστεί για να τους στηρίξει, σύμφωνα με τη Mirror. Μεγάλωσε στα Μπαρμπάντος και η παιδική της ηλικία δεν ήταν η αναμενόμενη.

«Νομίζω ότι κάθε παιδί που μεγαλώνει περνάει κάποια αναστάτωση και ίσως η δική μου να μην ήταν και τόσο χάλια. Στο τέλος της ημέρας, δεν το σκέφτομαι άλλο και δεν με θυμώνει» είχε αναφέρει για τα χρόνια εκείνα.

Η Rihanna είχε μιλήσει για την επίθεση του Chris Brown σε μια συνέντευξη στο ABC το 2009. Σε ένα σημείο της συνέντευξης, αναφέρθηκε  στον πατέρα της, λέγοντας ότι συνήθιζε να χτυπά τη μητέρα της, με την ίδια να προσπαθεί να τους χωρίσει. Ο πατέρας της συνέχισε να παλεύει με τους εθισμούς του.

Το 2013, η Rihanna έβαλε τον Ronald σε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης  58,000 $ στο Μαλιμπού, σύμφωνα με την Daily Mail. Ενώ αυτό ήταν γενναιόδωρο, τελικά δεν λειτούργησε. Τον Δεκέμβριο του 2014, στο εναρκτήριο Diamond Ball της Rihanna στο Μπέβερλι Χιλς, ο Ronald εκδιώχθηκε λόγω μέθης πριν καν φτάσει, σύμφωνα πάλι με την Daily Mail.