Μετά από 20 χρόνια από τον ρόλο της Foxxy Cleopatra στην επιτυχημένη ταινία του 2002, «Austin Powers In Goldmember», αποκαλύφθηκε ότι η Beyoncé δεν φοβήθηκε να πει τη γνώμη της. Ήταν μόλις 19 ετών όταν ανέλαβε το ρόλο της πράκτορα του FBI. Παρά το μικρό της ηλικίας της, είχε την τόλμη να πει στα αφεντικά ότι δεν της άρεσε η αφίσα της ταινίας καθώς την έκανε να φαίνεται «πολύ αδύνατη».

Με αφορμή την 20ή επέτειο από την κυκλοφορία της ταινίας, η Kate Biscoe, η makeup artist της ταινίας, είπε στο Vulture  ότι η αφίσα στάλθηκε πίσω για επεξεργασία αφού η τραγουδίστρια τους ζήτησε να αναδείξουν τις καμπύλες της.

«Όταν κάναμε γυρίσματα, κάποιος της έφερε μια αφίσα που θα προωθούσε την ταινία. Της το έδειξε. Εκείνη απάντησε ναι». Μάλλον δεν φαινόταν ικανοποιημένη και την ρώτησαν τι συμβαίνει. «Με έκανες πολύ αδύνατη. Δεν είμαι εγώ. Μετά έκανε αυτό το σχήμα κλεψύδρας»  αναφέρει η Biscoe, μεταφέροντας τα λόγια της Beyonce.

«Η Beyoncé έφυγε για να γυρίσει τη σκηνή, και τον κοίταξα και χαμογέλασα. Τον ρώτησα αν είναι η πρώτη φορά που ζητήθηκε από μια ηθοποιό να μεγαλώσει το σώμα της. Εκείνος συμφώνησε, λέγοντας ότι θα του κοστίσει χιλιάδες δολάρια, αλλά θα το κάνει».

Η εμφάνιση της Beyoncé στο franchise «Austin Powers» σηματοδότησε το δεύτερο μεγάλο της κινηματογραφικό έργο μετά τον ρόλο της στο «Carmen: A Hip Hopera», το 2001. H αυτοπεποίθησή της αξίζει επαίνους, δεδομένου ότι ήταν νέα στον χώρο, οι πλήρεις δυνάμεις της δεν είχαν ακόμη γίνει γνωστές. Περισσότερη φήμη κέρδισε με το «Crazy in Love», το οποίο κυκλοφόρησε ένα χρόνο μετά από την ταινία.

Είναι ένα πρότυπο πληθωρικής γυναίκας που κατάφερε να ξεχωρίσει σε μια εποχή, όταν το skinny πρότυπο κυριαρχούσε. Έχει εμπνεύσει και έχει βοηθήσει γυναίκες με διαφορετικό σωματότυπο από αυτό των στερεοτυπικών «προτύπων» να αγαπήσουν τον εαυτό τους. Πάντως δεν έγινε γνωστό αν το poster όντως άλλαξε. Το Photoshop για λόγους μάρκετινγκ ήταν δυστυχώς μια κοινή και αμφιλεγόμενη πρακτική, που συνεχίζει μέχρι και σήμερα.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Από τα μοντέλα που τρέφονταν με ποτό, ναρκωτικά και τσιγάρα στα fitness models: Γιατί τα party animals δεν είναι πια «στη μόδα»

Ξεσπάει η Ιωάννα Μπέλλα για τις πλαστικές: «Ό,τι θέλω θα κάνω»

Δημήτρης Γιαννέτος: «Δέχτηκα bullying και σεξουαλική παρενόχληση, πριν καν ανακαλύψω ποιος είμαι»