Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας έφτασε το πρωί της Παρασκευής ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση βιασμών ανηλίκων και νεαρών ανδρών.

Δημήτρης Λιγνάδης Αλέξης Κούγιας

Σε πρώτο βαθμό ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε κριθεί, κατά πλειοψηφία, ένοχος για δυο από τους τέσσερις βιασμούς (δυο 17χρονων νεαρών το 2015) για τους οποίους δικάστηκε και του επιβλήθηκε, κατά συγχώνευση, κάθειρξη 12 ετών.

Μάλιστα, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του είχε χορηγήσει αναστολή μέχρι την έφεση, με αποτέλεσμα ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης να βρεθεί εκτός φυλακής, την επόμενη ημέρα της ανακοίνωσης της ετυμηγορίας.

Αντιθέτως, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κρίνει τον κ. Λιγνάδη ομόφωνα αθώο για τον βιασμό ενός ενήλικα το 2018, ο οποίος ποτέ δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, όπως επίσης και κατά πλειοψηφία αθώο για τον βιασμό 16χρονου το 2011.

Λίγες ημέρες ωστόσο μετά την ανακοίνωση της απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου η εισαγγελία Εφετών έκρινε ότι στον πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη θα έπρεπε να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή, όπως επίσης και ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί και η αθώωσή του για την τρίτη κατηγορία βιασμού εις βάρος ανηλίκου.

Πλέον το Μικτό Ορκωτό Εφετείο θα κρίνει αν είναι βάσιμη η έφεση που ασκήθηκε από την Εισαγγελέα Εφετών.

Δημήτρης Λιγνάδης Εφετείο δίκη ανήλικοι