Καταδικαστική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και τώρα καλείται να καταβάλλει αποζημίωση στην πρώην βοηθό του Γκράχαμ Τσέις Ρόμπινσον.

Η απόφαση αυτή κλείνει τη δικαστική διαμάχη στην οποία ο ηθοποιός κατηγορήθηκε πως ήταν ένα καταχρηστικό αφεντικό που υπέβαλλε την υφισταμένη του σε σεξιστική συμπεριφορά.

Οι ένορκοι στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν κατέληξαν στην απόφασή τους μετά από περίπου πέντε ώρες διαβουλεύσεων την Πέμπτη και μια δίκη δύο εβδομάδων, με τον 80χρονο ηθοποιό να δίνει κατάθεση και να προσπαθεί να αποκρούσει τους ισχυρισμούς της Γκράχαμ Τσέις Ρόμπινσον πως ήταν «το αφεντικό από την κόλαση».

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: 1,2 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση στην πρώην βοηθό του

Ο ίδιος ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο δεν κρίθηκε προσωπικά υπεύθυνος, ωστόσο οι ένορκοι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η εταιρεία του, Canal Productions, θα πρέπει να καταβάλει στην 41χρονη Ρόμπινσον, το πρώην δεξί χέρι του ηθοποιού, αποζημίωση 632.142 δολαρίων για κάθε έναν από τους ισχυρισμούς.

Το ποσό ισοδυναμούσε με το μισθό της για τα τέσσερα χρόνια που ήταν άνεργη, από τότε που σταμάτησε να εργάζεται για τον ηθοποιό. Δεν μπόρεσε να βρει νέα δουλειά, παρά το γεγονός πως έκανε πάνω από 600 αιτήσεις.

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο δεν ήταν στο δικαστήριο στο άκουσμα της απόφασης, ωστόσο είχε δηλώσει στην έναρξη της δίκης πως «όλα αυτά είναι ανοησίες».

Η Ρόμπινσον, η οποία κατέθεσε επίσης -λέγοντας στους ενόρκους ότι ο Ντε Νίρο την υποβίβασε σε στερεοτυπικά γυναικεία καθήκοντα, όπως το άλλαγμα των σεντονιών του- αγκάλιασε τους δικηγόρους της όταν άκουσε την ετυμηγορία.

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Οι αλληλοκατηγορίες που οδήγησαν στη δικαστική διαμάχη

Η μακροχρόνια νομική διαμάχη ξεκίνησε όταν η Canal μήνυσε την Ρόμπινσον τον Αύγουστο του 2019, κατηγορώντας την άλλοτε έμπιστη υπάλληλο ότι έκλεψε εκατομμύρια αεροπορικά μίλια της Delta, ξόδεψε χιλιάδες ευρώ σε Ubers και δείπνα και πως αντί να εργάζεται παρακολουθούσε τη σειρά «Φιλαράκια».

Η Ρόμπινσον, η οποία εργαζόταν για τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο για 11 χρόνια μέχρι τον Απρίλιο του 2019, ανταπέδωσε με τη δική της αγωγή ύψους 12 εκατομμυρίων δολαρίων, υποστηρίζοντας πως ο Ντε Νίρο δεν της έδωσε ποτέ ούτε ένα ρεπό, της ανέθεσε καθήκοντα που ήταν κατώτερα του τίτλου της, την πλήρωνε λιγότερα απ’ όσα έπρεπε, επειδή ήταν γυναίκα, και την υπέβαλε σε απαράδεκτα καθήκοντα, όπως να του ξύνει την πλάτη ή να της μιλάει στο τηλέφωνο, ενώ ουρούσε.

«Είμαι αντιπρόεδρος παραγωγής και οικονομικών και παραγγέλνω ηλεκτρικές σκούπες» ειρωνεύτηκε η Ρόμπινσον κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της.

Η πρώην βοηθός ισχυρίστηκε επίσης ότι την εκφόβιζε ασταμάτητα η σύντροφος του Ντε Νίρο, Τίφανι Τσεν, την οποία αποκάλεσε «κοινωνιοπαθή» που συνωμότησε για να την απολύσει και να σπιλώσει τη φήμη της.