Viral έχει γίνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η είδηση ότι ο γαλλικός οίκος μόδας Christian Dior αντικατέστησε στη νέα καμπάνια για το χριστουγεννιάτικο άρωμά του την Αμερικανοπαλαιστίνια Μπέλα Χαντίντ με την Ισραηλινή Μέι Τάγκερ, λόγω των φιλοπαλαιστινιακών δηλώσεών της.

Γεγονός που προκάλεσε δεκάδες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ των υποστηρικτών του Ισραήλ και των υποστηρικτών της Παλαιστίνης.

Όλα ξεκίνησαν με αφορμή την προβολή της νέας διαφημιστικής καμπάνιας του γαλλικού οίκου μόδας για τα Χριστούγεννα στον οποίο εμφανίζεται η Ισραηλινή Μέι Τάγκερ μαζί με την ηθοποιό Άνια Τέιλορ – Τζόι και άλλα μοντέλα.

Παλαιότερα ένα από τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούσαν σε καμπάνιες του Dior ήταν όντως και η Μπέλα Χαντίντ, το συμβόλαιο της οποίας ωστόσο με τον γαλλικό οίκο μόδας έχει λήξει από τον Μάρτιο του 2022, όπως σημειώνει το ΑΡ επικαλούμενο πρόσωπο που γνωρίζει την κατάσταση.

Η δε Ισραηλινή Μέι Τάγκερ συμμετείχε και στην περσινή χριστουγεννιάτικη καμπάνια του Dior και όπως και πέρυσι έτσι και φέτος κεντρικό πρόσωπο των διαφημιστικών του γαλλικού οίκου μόδας για τις γιορτές είναι η ηθοποιός Άνια Τέιλορ – Τζόι.

Όπως σημειώνει το AP η Μπέλα Χαντίντ, της οποίας ο πατέρας είναι Παλαιστίνιος, έχει επανειλημμένα κάνει δημόσια σχόλια που επικρίνουν την ισραηλινή κυβέρνηση και υποστηρίζουν τους Παλαιστίνιους τα χρόνια που πέρασαν από τότε που ορίστηκε πρέσβειρα του Dior (σε ότι αφορά το μακιγιάζ) το 2016.

«Ο Dior αντικατέστησε την Bella Hadid με ένα μοντέλο από το ΙΣΡΑΗΛ στην τελευταία του καμπάνια. Αυτό συνέβη αφού η Μπέλα Χαντίντ υποστήριξε δημόσια την Παλαιστίνη», ανέφερε μια ανάρτηση με περισσότερα από 11.000 likes στο X. Ένα hashtag που καλεί σε μποϊκοτάζ του Dior έκανε επίσης την εμφάνισή του στο X.

Όμως το συμβόλαιο της Χαντίντ με τον Dior έληξε τον Μάρτιο του 2022, και δεν επεκτάθηκε, σύμφωνα με πρόσωπο που γνωρίζει από κοντά τις καταστάσεις, αλλά ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

Δεν ανέφερε τον λόγο που δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο, λέγοντας απλά ότι επρόκειτο για μια εμπορική απόφαση. Πρόσθεσε ακόμη ότι η Χαντίντ αντικαταστάθηκε από διάφορα μοντέλα σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις της με τον Dior, κανένα από τα οποία όμως δεν ήταν η Τάγκερ.

Όλα αυτά, ωστόσο, δεν απέτρεψαν τους χρήστες των social media να επιδοθούν σε έναν πόλεμο σχολίων για τη δήθεν αντικατάσταση της Μπέλα Χαντίντ.

Σε αναρτήσεις τους οι υπέρμαχοι του Ισραήλ επαινούσαν τον οίκο μόδας Dior, ενώ οι φιλοπαλαιστίνιοι ζητούσαν μποϊκοτάζ.

Επιπλέον, ο λογαριασμός Instagram της Τάγκερ κατακλύστηκε από παλαιστινιακές σημαίες, συνθήματα που καλούσαν για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και αναρτήσεις με το όνομα της Χαντίντ με κεφαλαία γράμματα.

«Η παλαιστινιακή ομορφιά είναι σε άλλο επίπεδο», ανέφερε μια ανάρτηση. «Αυτό είναι το είδος της ομορφιάς που αντιπροσωπεύει την ελευθερία, την αντίσταση, την αγάπη, τη δύναμη και την τιμή».

Άλλοι έγραψαν στο διαδίκτυο ότι «Σε τέτοιες στιγμές, το να γυρίζεις μια διαφήμιση με ένα Ισραηλινό μοντέλο, ενώ η χώρα της εξοντώνει τα παιδιά της Γάζας, είναι απλά ένα θλιβερό αστείο», «Ο Dior μόλις μετατράπηκε σε αστείο» και «Ο Dior επέλεξε δολοφόνους προς όφελος της καμπάνιας του και τώρα όλα βρωμάνε αίμα».