Με ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσε για τη σύλληψη του 22χρονου νεαρού, ο οποίος κατέβασε την ελληνική σημαία για ν’ αναρτήσει τη σημαία της Παλαιστίνης.

Ο νεαρός Παλαιστίνιος είχε λάβει μέρος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την πολεμική σύρραξη στη Γάζα, όταν σε ανύποπτο χρόνο, σκαρφάλωσε σε κολώνα και κατέβασε ελληνική σημαία, η οποία ενδεχομένως δεν είχε… μαζευτεί από τις ημέρες του εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Ο Παλαιστίνιος και η ανακοίνωση της σύλληψής του

Η ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσε για τη σύλληψη του 22χρονου:

«Πρωινές ώρες σήμερα, Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023, ταυτοποιήθηκε και προσήχθη 22χρονος, υπήκοος Παλαιστίνης, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο το οποίο αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να υψώνει τη σημαία της χώρας του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Γιάννης Οικονόμου: Σύνεση σε πολλαπλώς φορτισμένο περιβάλλον

Για τη περιστατικό με τη σημαία που κατέβασε ο Παλαιστίνιος προχώρησε σε ανάρτηση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου:

Ύστερα από ενδελεχή έρευνα της @hellenicpolice συνελήφθη το άτομο που την Κυριακή, στο πλαίσιο διαδήλωσης στο Σύνταγμα, τοποθέτησε παλαιστινιακή και κατόπιν ελληνική σημαία σε στύλο. Ο συλληφθείς παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη.

Η ΕΛ.ΑΣ., σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και πολλαπλώς φορτισμένο περιβάλλον δρα συνετά και αποτελεσματικά, στο πλαίσιο της νομιμότητας και των δημοκρατικών κανόνων.