Η Dua Lipa στη συνέντευξή της στο περιοδικό Vogue θυμάται πολλές φορές που περπατώντας μόνη στον δρόμο είχε έτοιμα τα κλειδιά στο χέρι της, για κάθε ενδεχόμενο. Και δεν ξέρει αν αυτό θα αλλάξει ποτέ για τις γυναίκες.

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική Vogue η Dua Lipa, ενώ μεταξύ άλλων μίλησε για το πώς- ως παιδί μεταναστών- ένιωθε διαφορετική και αποκάλυψε ότι δεν ακούει ποτέ τραγούδια της, αφού αυτά κυκλοφορήσουν.

«Είναι ακόμη τρομακτικό να είσαι γυναίκα και να περπατάς μόνη σε ένα άδειο δρόμο το βράδυ, γυρίζοντας σπίτι.

Έχω τόσες πολλές αναμνήσεις από φορές που είχα τα κλειδιά έτοιμα στο χέρι, κρατούσα σφιχτά την τσάντα μου, ή προσποιούμουν ότι μιλούσα στο τηλέφωνο. Δεν ξέρω αν θα αλλάξει ποτέ αυτό», δήλωσε η τραγουδίστρια.

«Η ομοφοβία και η τρανσφοβία είναι προεκτάσεις του μισογυνισμού. Πολλοί άνθρωποι, κατά βάθος, απλώς φοβούνται τον εαυτό τους. Η ελευθερία των άλλων τους αναγκάζει να αποδεχθούν κάτι το οποίο φοβούνται υπερβολικά να εκφράσουν.

Η ομορφιά του να είσαι ελεύθερος, αληθινός και υπερήφανος τους παραλύει», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης η Dua Lipa, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Dua Lipa: Ως παιδί μεταναστών ένιωθα διαφορετική

«Το όνομά μου αμέσως αναδείκνυε αυτή τη διαφορά. Όσο φυσιολογική κι αν προσπαθούσα να εμφανιστώ, μόλις συστηνόμουν άκουγα “Ω, από πού είναι αυτό; Τι σημαίνει;”… Καταλήγαμε να συζητάμε για το Κόσοβο, ακόμη κι αν κανείς δεν ήξερε πού βρισκόταν η χώρα», δήλωσε στη συνέντευξη στη γαλλική Vogue, για την οποία φωτογραφήθηκε από τον Μερτ Άλας.

«Κατάφερα να εκτιμήσω το όνομά μου όταν το φαντάστηκα ως το καλλιτεχνικό όνομά μου. Πάντα ήμουν υπερήφανη για τις αλβανικές ρίζες μου, αλλά μεγαλώνοντας έμαθα να εκτιμώ την ιστορία μου», συμπλήρωσε.

Dua Lipa: Οι γυναίκες έχουν κατακτήσει μια θέση που ήταν απαγορευμένη

Σε άλλο σημείο ρωτήθηκε αν θα αποκτήσει παιδιά μια ημέρα. «Ίσως, αλλά δεν έχω προγραμματίσει κάτι. Το μόνο μωρό που σκέφτομαι είναι το νέο άλμπουμ μου», απάντησε αρχικά η τραγουδίστρια.

«Οι γυναίκες έχουν κατακτήσει μια θέση στην κοινωνία που παλιότερα ήταν απαγορευμένη. Έχει εξαφανιστεί η επιθυμία να αποκτήσεις παιδί;

Πιστεύω ότι οι γυναίκες θέλουν να κάνουν τα πράγματα με τον δικό τους ρυθμό και δεν νιώθουν ένοχες επειδή σκέφτονται τον εαυτό τους. Σε ό,τι με αφορά, όταν η στιγμή θα είναι κατάλληλη, θα το καταλάβω. Αλλά μέχρι τότε, έχω άλλες προτεραιότητες», συμπλήρωσε.

Τέλος, δήλωσε ότι δεν ακούει ποτέ τραγούδια της. «Όταν δουλεύω ένα άλμπουμ το ακούω διαρκώς, αλλά μόλις κυκλοφορήσει δεν το ακούω ποτέ ξανά, εκτός αν τύχει στο ραδιόφωνο ή σε ένα κλαμπ», ανέφερε.