Δεν πρέπει να έχει υπάρξει ξανά τέτοια συγκέντρωση αστεριών σε εξώφυλλο περιοδικού. Πώς μπορεί κανείς να χωρέσει 40 γυναίκες με παγκόσμιο impact, που θριαμβεύουν στον χώρο του θεάματος, αλλά και επιχειρηματικά; Η βρετανική Vogue το έκανε, ο Έντουαρντ Ένινφουλ το έκανε. Για το τελευταίο τεύχος στο οποίο είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της βρετανικής Vogue, οργάνωσε στις αρχές Δεκεμβρίου μια φωτογράφιση που δεν είχε προηγούμενο, όχι μόνο για το δικό του περιοδικό, αλλά σε παγκόσμια κλίμακα.

Μόνο να απαριθμήσει κανείς τα πρόσωπα που απεικονίζονται, χάνει το μέτρημα. Εμείς προσπαθήσαμε τρεις φορές να μετρήσουμε για να επιβεβαιώσουμε πως είναι 40. Ο Ένινφουλ ήθελε για το φινάλε του να προσφέρει το υπέρτατο εξώφυλλο με γυναίκες που εκτός από το θέαμα και την επαγγελματική τους επιτυχία, έχουν λειτουργήσει ως πρότυπα κι έχουν αλλάξει την κοινωνία.

Πάμε να αναφέρουμε κάποιες: Όπρα Γουίνφρι, Τζέιν Φόντα, Dua Lipa, Ιρίνα Σάικ, Μάιλι Σάιρους, Κάρα Ντελεβίν, Λαβέρν Κοξ, Σίντι Κρόφορντ και Κάια Γκέρμπερ, Βικτόρια Μπέκαμ, τα supermodels των 90s Κέιτ Μος, Λίντα Εβαντζελίστα, Ναόμι Κάμπελ, Κρίστι Τέρλινγκτον, η αδερφή της Κέιτ, η Λίλα Μος, η Τζίτζι Χαντίντ, Άνια Τέιλορ-Τζόι, Σερένα Γουίλιαμς και Σάλμα Χάγιεκ είναι 18 από τις 40 γυναίκες με το τεράστιο impact, ενώ ανάμεσά τους θα βρει κάποιος και Βρετανίδες με δυναμική, όπως η Τζόντι Κόμερ και η Σιμόν Άσλι.

Ένα εξώφυλλο που θα μείνει στην Ιστορία

Αντιλαμβάνεται κανείς τη δυσκολία του εγχειρήματος, μιας και όλες τους είναι γυναίκες με φορτωμένο πρόγραμμα, με πολλές υποχρεώσεις σε διαφορετικά μέρη του κόσμου. Όλες τους όμως ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ένινφουλ για να γίνει φωτογράφιση στις αρχές Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη, όπως είχε ανταποκριθεί το Ρόχαν στη Γκόντορ.

Το εξώφυλλο αυτό είναι για το τεύχος Μαρτίου της βρετανικής Vogue και θα είναι διαθέσιμο από τις 13/2 online. Ο Ένινφουλ υπηρέτησε για 7 χρόνια τη θέση αυτή, αλλά στα 51 του θα αναλάβει μια νέα θέση που φτιάχτηκε ειδικά για εκείνον, ώστε να βοηθήσει στην ενδυνάμωση του brand της Vogue διεθνώς. Θα παραμείνει παράλληλα σύμβουλος έκδοσης για τη βρετανική έκδοση.