Ήταν Απρίλιος του 1961 όταν η Elizabeth Taylor κέρδισε το πρώτο της Όσκαρ στην κατηγορία Α΄Γυναικείου Ρόλου, για τον ρόλο της στην ταινία «Ζήσαμε στην Αμαρτία». Μαζί με το βραβείο, έμεινε και η εμφάνισή της στην ιστορία.

Η ηθοποιός φορούσε τουαλέτα σε απόχρωση του κίτρινου με τη φούστα διανθισμένη με λουλούδια, αλλά και μία ζώνη με ένα κατακόκκινο λουλούδι. Το συγκεκριμένο φόρεμα, δια χειρός Christian Dior, καθώς και άλλα της ρούχα, τα είχε δωρίσει η ίδια σε μια οικογενειακή της φίλη, δεκαετίες πριν, και μοιραία τα θρυλικά αυτά κομμάτια θάφτηκαν στη λήθη.

Συγκεκριμένα, δέκα χρόνια μετά τα Όσκαρ, η Taylor φέρεται να κάλεσε τη φίλη της Anne Sanz, γυναίκα του Gaston Sanz, ο οποίος εργαζόταν ως σωματοφύλακας και σοφέρ της ηθοποιού, και της ζήτησε να πάρει «όσα φορέματα ήθελε» από τη γκαρνταρόμπα της.

Διαβάστε ακόμη: Christina Applegate: Από τη δόξα του Married With Children, στον καρκίνο του μαστού και τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Η Sanz πήρε 15 κομμάτια τότε κι αυτά πλέον βγαίνουν σε δημοπρασία από τον οίκο Kerry Taylor του Λονδίνου στις 6 Δεκεμβρίου.

«Η οικογένεια επικοινώνησε μαζί μου για αυτή τη συλλογή. Τα ρούχα ήταν φυλαγμένα σε μια μεγάλη βαλίτσα σε ξενών. Νομίζω πως στο πέρασμα των χρόνων, τα έβγαζαν κάθε Χριστούγεννα για να τα θαυμάσουν και μετά τα έβαζαν ξανά στη βαλίτσα, οπότε είναι σχεδόν άθικτα, σε άριστη κατάσταση», ανέφερε ο Kerry Taylor και πρόσθεσε:

«Υπήρχαν ένα ή δύο κομμάτια που φόρεσε η Anne, όμως δε φόρεσε τίποτα σε haute couture. Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν τα είδα όλα. Αναγνώρισα αμέσως το φόρεμα Soir e Rio, αλλά νόμιζα πως κρατείτο στη συλλογή του Dior. Εκείνοι είχαν ένα αντίγραφο, χρειάστηκε να επικοινωνήσω μαζί τους  και να τους πω ‘φοβάμαι πως δεν έχετε το αυθεντικό, επειδή το έχω εγώ’»

«Είναι μια συλλογή ζωής και νιώθω τιμή που ήρθε σ’εμένα – οποιοσδήποτε δημοπράτης θα έδινε την ψυχή του για τη διάσημη αυτή συλλογή. Κάποια από τα κομμάτια αυτά θα ενθουσιάσουν τους φασιονίστας, όσο και τους θαυμαστές της Elizabeth Taylor» κατέληξε.