Πριν καν προλάβουμε να πάρουμε μια ανάσα από το γεμάτο τρίμηνο από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι την περασμένη Κυριακή, που όλα ήταν Λάνθιμος και Poor Things, θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για την επόμενη ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη.

Με 4 Όσκαρ στην πλάτη, ο Γιώργος Λάνθιμος προχωράει για το Kinds of Kindness, ταινία που γύρισαν με την Έμμα Στόουν πρωταγωνίστρια πριν ολοκληρώσουν το Poor Things, και με ταχύτητα.

Η ταινία, χωρίς να έχει περάσει από κάποιο φεστιβάλ, θα κάνει πρεμιέρα στις 21 Ιουνίου, κι αυτό ίσως να σημαίνει πως δεν θα πρόκειται για κάτι αντίστοιχο του Poor Things κι ότι πρόκειται για ένα πρότζεκτ με το οποίο Λάνθιμος-Στόουν πάνε να εξερευνήσουν προσωπικά τους πράγματα. Αυτή είναι η αίσθηση που δίνεται μόνο από την ημερομηνία κυκλοφορίας, χωρίς κιόλας καν να έχει κυκλοφορήσει trailer για την ταινία που θα βγει στις αίθουσες σε 3 μήνες!

Πρώτη φορά το κάνει ο Λάνθιμος: Το επόμενο του βήμα με την Έμμα Στόουν
(Photo credits: Michael Buckner/Variety via Getty Images)

Στο καστ συναντά κάποιος τον Γουίλεμ Νταφόε, που ήταν να μην κάνει την αρχή με τον Λάνθιμο, τη Μάργκαρετ Κουάλι, τον Τζέσι Πλέμονς και τον Τζο Άλγουιν, πρώην σύντροφο της Τέιλορ Σουίφτ, που συμμετείχε και στο The Favourite.

To Kinds of Kindness είναι μια ταινία το σενάριο της οποίας προσάρμοσε ο Λάνθιμος με βάση ένα σενάριο που είχε γράψει μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου, σεναριογράφο του Αστακού και του Killing of A Sacred Deer.

Πρώτη φορά το κάνει ο Λάνθιμος: Το επόμενο του βήμα με την Έμμα Στόουν
(Photo credits: Michael Buckner/Variety via Getty Images)

Ο Έλληνας σκηνοθέτης είχε πει για την ταινία τον Ιανουάριο πως «είναι 3 διαφορετικές ιστορίες, ολοκληρώνουμε το μοντάζ αυτές τις μέρες, αλλά δε μπορώ να σας πω τι ακριβώς είναι. Αλλά ούτε και θα ήθελα να σας πω τι σκέφτομαι για τις ιστορίες γιατί αυτό θα το περιόριζε. Δεν θέλω καν να το σκεφτών κατά τη διάρκεια του μοντάζ γιατί θα κάνει τις επιλογές μου πιο στενόμυαλες».

Το Kinds of Kindness γυρίστηκε το 2022 στη Νέα Ορλεάνη και δε θα είναι η τελευταία ταινία που θα κάνουν μαζί ο Λάνθιμος με τη Στόουν στο προσεχές διάστημα, αφού έχουν ήδη καταλήξει στο επόμενο πρότζεκτ, το οποίο θα είναι ένα remake της νοτιοκορεάτικης κωμωδίας Save the Green Planet.

* Με στοιχεία από Hollywood Reporter