Σε ηλικία 89 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Βογιατζής τη Δευτέρα. Ο αγαπημένος τραγουδιστής, που νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο εξαιτίας πολυοργανικής ανεπάρκειας, δραστηριοποιήθηκε σε όλους τους καλλιτεχνικούς χώρους, όπως το θέατρο, τον κινηματογράφο και το ραδιόφωνο.

Παρότι όπως είχε γίνει γνωστό, σύμφωνα με την επιθυμία του, η οικογένεια θα προχωρούσε σε αποτέφρωση της σορού, τελικά θα γίνει κανονικά η ταφή.

Όπως είπε ο γιος του Γιάννη Βογιατζή, η σορός του πατέρα του δεν θα καεί αλλά θα ταφεί κανονικά σύμφωνα με την επιθυμία της συζύγου του.

Σήμερα λοιπόν έφθασε η ώρα για το «τελευταίο χειροκρότημα», με αγαπημένους φίλους και θαυμαστές να τον αποχαιρετούν στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην κεντρική πλατεία της Κερατέας.

Από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, έφτασαν τα παιδιά και η δεύτερη σύζυγός του Γιάννη Βογιατζή. Το φέρετρο του τραγουδιστή μεταφέρθηκε στον Ιερό ναό υπό χειροκροτήματα, με τους παρευρισκόμενους να τραγουδούν αυθόρμητα μεγάλες επιτυχίες του.

«Δεν υπάρχει πόνος, δεν το έχω συνειδητοποιήσει, δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γιος του σπουδαίου ερμηνευτή, Βασίλης Βογιατζής.

Όπως είπε όμως είναι φυσιολογικό γιατί έχασε τον πάτερα του και ο πόνος του δεν συγκρίνεται με αυτόν που αισθάνονται οι γονείς των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη.

«Αυτό που θα θυμάμαι από τον πατέρα μου είναι το ταλέντο του, η καλοσύνη του και ότι δεν ήταν κουτσομπόλης», είπε επίσης.

Για τη δεύτερη σύζυγο του Γιάννη Βογιατζή την οποία συνόδευσε στην εκκλησία δήλωσε: «Είναι η δεύτερη μητέρα μου, έζησε 53 χρόνια με τον πατέρα μου».

Ο Γιώργος Μαργαρίτης δήλωσε: «7 μήνες μοιραζόμασταν το ίδιο καμαρίνι στο Playboy. Εγώ αυτό που έζησα με τον Γιάννη δεν το έχω δει σε άλλον τραγουδιστή. Τόσο ευχάριστος άνθρωπος, τόσο έξω καρδιά.

Δεν ήξερα να δένω τη γραβάτα μου, μου την έδενε εκείνος κι ακόμα δεν έμαθα να τη δένω. Μιλούσαμε τακτικά. Πριν 15-20 μέρες μιλήσαμε. Είπα “πότε να έρθω να σε δω Γιάννη μου” και μου λέει “σύντομα, να περάσουν οι εκλογές κι αυτά” και λέει εντάξει “σας περιμένω”. Αυτό μου είπε».

«Άλλος ένας στενός συνεργάτης του συζύγου μου, Μίμη Πλέσσα σωπαίνει. Την τελευταία 5ετία έχουν χαθεί σημαντικοί καλλιτέχνες», δήλωσε η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα, Λουκίλα Καρρέρ.

Μεταξύ άλλων, στην κηδεία βρέθηκαν οι Μίμης Δομάζος, Σπύρος Μπιμπίλας, Μάκης Δελαπόρτας, Βασίλης Οικονόμου, Κωνσταντίνα.

Γιάννης Βογιατζής
Γιάννης Βογιατζής
Γιάννης Βογιατζής
Γιάννης Βογιατζής
Γιάννης Βογιατζής

Photo credits: Eurokinissi