Η πρεμιέρα του νέου ντοκιμαντέρ του Lil Nas X καθυστέρησε το βράδυ του Σαββάτου μετά από απειλή για βόμβα.

Η απειλή για βόμβα, σύμφωνα με πηγές, ήταν μία ομοφοβική επίθεση κατά του Lil Nas X.

Η ταινία, με τίτλο Long Live Montero, σε σκηνοθεσία Carlos López Estrada και Zac Manuel ακολουθεί τη «συναισθηματική οδύσσεια» της πρώτης παγκόσμιας περιοδείας του Lil Nas X.

Έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο το βράδυ του Σαββάτου, αλλά οι Αρχές σταμάτησαν τον ποπ σταρ στην είσοδό μετά από απειλή για βόμβα.

Σύμφωνα με το Variety, πηγές ισχυρίζονται ότι ο Lil Nas X στοχοποιήθηκε ειδικά επειδή είναι μαύρος και queer άτομο. Μετά από 20 λεπτά καθυστέρησης, έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι και περπάτησε τελικά στο κόκκινο χαλί, όπως είχε προγραμματιστεί.

«Η ταινία Lil Nas X: Long Live Montero είναι μια θριαμβευτική ωδή στην εξαιρετική δύναμη της αυτοέκφρασης, της μουσικής και της ταυτότητας», δήλωσε ο CEO του TIFF, Cameron Bailey.

«Σε αυτό το πρωτοποριακό ντοκιμαντέρ, γινόμαστε μάρτυρες όταν ο Lil Nas X προκαλεί, φτάνει στα όρια και αναδιαμορφώνει το καλλιτεχνικό τοπίο.

Το συναρπαστικό ταξίδι της ταινίας υπογραμμίζει τη βαθιά επίδραση του Lil Nas X στο κοινό μέσα από την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής. Είμαστε ενθουσιασμένοι που φιλοξενούμε τον Lil Nas X στο TIFF φέτος» συμπλήρωσε.

Ο Lil Nas X εμφανίστηκε επίσης πρόσφατα στην Pyramid Stage στο Φεστιβάλ Glastonbury 2023. Το σετ, το οποίο ερμήνευσε πριν από το headline show του Έλτον Τζον, καταχειροκροτήθηκε από θαυμαστές και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές.