Ακόμα ένα νέο άλμπουμ που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, συγκεκριμένα στις 17 Σεπτεμβρίου, είναι το «Montero» του Lil Nas X. Ο ίδιος αποκάλυψε το εξώφυλλο, που πρόκειται για ένα πολύχρωμο έργο τέχνης του. Ένας γυμνός άνδρας αιωρείται πάνω από ένα ρυάκι, ενώ σφαίρες φωτός βρίσκονται γύρω του, ενώ στο background φαίνεται ένα παλάτι.

Το εξώφυλλο δημιουργήθηκε από την καλλιτέχνη Charlotte Rutherford και το τοπίο είναι ονειρικό, αν και δεν θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι θα το βλέπαμε σε ένα άλμπουμ ράπερ, για αυτό και είναι κάτι πρωτοποριακό. Ο μουσικός είπε ότι η τέχνη είναι εμπνευσμένη από τον SpongeBob SquarePants και το Genesis II του John Stephens.

Το 2019, ο Lil Nas X χρησιμοποίησε το έργο του 7 EP για να προφητεύσει το coming out του ως γκέι. Όπως αναφέρθηκε τότε από το TMZ, τα κτίρια του ουράνιου τόξου στο εξώφυλλο του EP χρησίμευσαν ως νύξη στη σεξουαλικότητα του Lil Nas X. Υπάρχουν εικόνες ουράνιου τόξου και στο εξώφυλλο του Montero.

Μέχρι στιγμής, ο Lil Nas έχει μοιραστεί τρία singles από το album, το Montero (Call Me By Your Name), μαζί με το τολμηρό βίντεο, «Sun Does Down» και το «Industry Baby» μαζί με τον Jack Harlow. Τον Ιούνιο, μοιράστηκε ένα επίσημο τρέιλερ για το επερχόμενο άλμπουμ.

To coming out του Lil Nas X

Η αποκάλυψη της σεξουαλικής του ταυτότητας έγινε σε μια περίοδο το «Old town road» βρισκόταν στην κορυφή στο Billboard Hot 100, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη παραμονή στην κορυφή του στην ιστορία των αμερικανικών τσαρτ. Παρότι θα περίμενε κανείς να πέσει σε δημοτικότητα μετά από την κίνησή του αυτή, αντιθέτως παρέμεινε για πολύ καιρό στην επικαιρότητα και δεν έχασε καθόλου σε δημοφιλία.

Έσπασε κάθε ταμπού που υπήρχε στον χώρο, αν και ομοφυλοφιλικές συμπεριφορές δεν έχουν εκπλήξει –πάρτε για παράδειγμα αυτή του DaBaby-. Πλέον ο Lil Nas X  θεωρείται ο πρώτος ράπερ, ανοιχτά γκέι, που έχει επιρροή σε όλες τις ηλικίες.

https://www.intronews.gr/4267-2-drake-to-neo-tou-alboum