Ο Lil Nas X – γνωστός και ως Montero Lamar Hill – είναι ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους ράπερ της εποχής. Μόλις πριν από λίγους μήνες, δέχτηκε «πυρά» αφού λάνσαρε τη σειρά παπουτσιών του “Satan” με σταγόνες πραγματικού ανθρώπινου αίματος, ενώ αναμενόμενες ήταν και οι αντιδράσεις για το νέο του άλμπουμ, «Montero».

Στην συνέχει τα έβαλε με τον Tony Hawk, ο οποίος μετά από τα παπούτσια κυκλοφόρησε μια περιορισμένη έκδοση skateboard πάλι με αίμα. Ωστόσο δεν δέχτηκε την ίδια κριτική με τον Lil Nas.

Τώρα έχει προκαλέσει σάλο στην τρανς κοινότητα, οι οποίοι επέκριναν τον τραγουδιστή του «Old Town Road» επειδή φωτογραφήθηκε σαν έγκυος για να ανακοινώσει την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ του.

Στο Twitter, ευχαρίστησε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για το δώρο στο μωρό και μοιράστηκε μια φωτογραφία από ένα μπλουζάκια μαζί με το “Montero” γραμμένο στο μπροστινό μέρος. Δεν έχει επιβεβαιωθεί αν πραγματικά ο Ομπάμα το έστειλε.

Παρότι η ιδέα είναι προφανής και διασκεδαστική για μερικούς, άλλοι το θεωρούν προσβολή για τους τρανς άνδρες που μπορούν να γεννήσουν. Υπήρχαν και εκείνοι βέβαια που τον αποδοκίμασαν, καθώς είναι από τους λίγους ράπερς που έχουν δηλώσει ανοιχτά την σεξουαλική τους ταυτότητα.

Οι κατηγορίες από την τρανς κοινότητα

Ο Schuyler Bailar – υπερασπιστής των δικαιωμάτων των τρανς και αθλητής – ανέφερε ότι τη ψεύτικη εγκυμοσύνη ήταν κάτι “αναίσθητο και ανεύθυνο” καθώς βασίζεται στην ιδέα ότι οι άνδρες δεν μπορούν να μείνουν έγκυοι, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

«Η απεικόνιση της εγκυμοσύνης από τον Lil Nas X σαν γκέι αντικατοπτρίζει συγκεκριμένα την άγνοια και το μίσος προς την τρανς κοινότητα», πρόσθεσε, συμπεριλαμβανομένων στιγμιότυπων οθόνης τρανσφοβικών σχολίων που αφήνονται κάτω από την ανάρτηση του ράπερ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MONTERO (@lilnasx)

Αλλά ενώ κάποιοι έχουν επικρίνει τον Lil Nas, άλλοι λένε ότι δεν είναι τόσο απλό και ότι υπάρχει κάποια φυλετική προκατάληψη που συνδέεται με την κριτική του ράπερ. Μερικοί από τους Black trans του Bailer σχολίασαν ότι όλοι κατακρίνουν τον Lil Nas X, αλλά όχι τον James Charles (λευκό, ομοφυλόφιλο Αμερικανό vlogger ομορφιάς) – ο οποίος δημοσίευσε ψεύτικο γύρισμα εγκυμοσύνης φέτος.

Μεταξύ αυτών που είχαν διαφορετική άποψη ήταν και ο Kayden Coleman, ο οποίος σε μια live συνομιλία στο Instagram με τον Bailar εξήγησε ότι ενώ συμφωνεί ότι η πράξη θα μπορούσε να θεωρηθεί ως τρανσφοβική από άλλους τρανς άνδρες, πιστεύει ότι εκείνοι που επικρίνουν τον Lil Nas X – αλλά δεν έχουν κάνει τον ίδιο σε έναν λευκό άνδρα- αναπαράγουν στερεότυπα και προκαταλήψεις ενάντια στους μαύρους.

https://www.intronews.gr/4689-2-certified-lover-boy-drake-donda-west

Η απάντηση του Lil Nas

Ο Lil Nas X από τότε έχει απαντήσει στην κριτική με ένα tweet λέγοντας: «Επιτρέψτε μου να μείνω εκτός σύνδεσης, όλη αυτή η αρνητική ενέργεια δεν είναι καλή για το μωρό». Σε προηγούμενο tweet, είχε αναφέρει ότι «τίποτα δεν με κάνει πιο ευτυχισμένο από το να κάνω τους ανθρώπους που με μισούν, να με μισούν περισσότερο».