Η ζωή δεν είναι συνεχώς φανταχτερή και στρωμένη με ροδοπέταλα. Τα φώτα και η λάμψη δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα για πολλούς διάσημους. Η Μαρία Μενούνος έχει απολαύσει αυτή την αίγλη της δημοσιότητας, όμως πίσω από τις κάμερες, έχει βιώσει μια σειρά περιπετειών με την υγεία της. Αλλά μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα πως αυτή την περίοδο, έχει βγει το ουράνιο τόξο στη ζωή της, μετά την καταιγίδα. 

Έχοντας κάνει γνωστό πως μαζί με τον σύζυγό της, Κέβιν Αντεργκάρο, περιμένουν το πρώτο τους παιδί, τα αμφίρροπα συναισθήματά της πρέπει να την χτύπησαν ακαριαία τον Ιανουάριο. Από τη μία η ευτυχία, από την άλλη ο φόβος. Κι αυτό γιατί, όπως έγινε γνωστό χθες από το περιοδικό People, η Ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια και ηθοποιός αφαίρεσε τότε έναν όγκο 3,9 εκατοστών στο πάγκρεας. Τη μια στιγμή χαρούμενη για το μωρό που περίμενε να έρθει δέκα χρόνια, την άλλη στο νοσοκομείο για μία δύσκολη χειρουργική επέμβαση. Όμως το 2017, η Μαρία Μενούνος είχε να αντιμετωπίσει κάτι αντίστοιχο.

Ο όγκος στο κεφάλι

Ο καρκίνος στο πάγκρεας δεν ήταν η μοναδική φορά που «χτύπησε» την πόρτα στη Μενούνος. Τον Απρίλιο του 2017, είχε διαγνωσθεί με καλοήθη όγκο – σε μέγεθος ίσο με μπαλάκι του γκολφ – στο κεφάλι, τον οποίο και αφαίρεσε. Μιλώντας δύο μήνες αργότερα στο περιοδικό People, η Μενούνος χρησιμοποίησε λόγια που ανήκουν στον αγαπημένο της ήρωα Ρόκι Μπαλμπόα, τον μποξέρ του «Rocky» που ερμήνευσε ο Σιλβέστερ Σταλόνε: «Ούτε εγώ, ούτε εσύ, ούτε και κανείς άλλος δεν μπορεί να σε χτυπήσει τόσο σκληρά όσο η ίδια η ζωή. Όμως το θέμα δεν είναι το πόσο πολύ θα χτυπηθείς. Το θέμα είναι πόσο πολύ αντέχεις να χτυπηθείς και μετά να συνεχίσεις να προχωράς μπροστά. Αυτό είναι η νίκη».

Όπως είχε αποκαλύψει, τα συμπτώματα έκαναν την εμφάνισή τους δύο μήνες πριν το χειρουργείο. Ένιωθε ζαλάδες και πονοκεφάλους, ενώ η ομιλία της παρουσίαζε προβλήματα. Έτσι υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία, εντοπίζοντας τον όγκο που πίεζε τα οπτικά νεύρα του εγκεφάλου. Η επέμβαση της Μαρίας Μενούνος στέφθηκε με επιτυχία, με αφαίρεση το 99.9% του όγκου.

Η τραγική ειρωνεία, πάντως, ήταν πως η μητέρα της Μενούνος, Λίτσα, είχε ήδη διαγνωσθεί από μία σπάνια μορφή καρκίνου του εγκεφάλου. Εξού και η ίδια στην ίδια συνέντευξη στο People είπε πώς όταν άκουσε τη διάγνωσή της «δεν έκλαψα, για την ακρίβεια γέλασα». Η μητέρα έδωσε έναν γενναίο αγώνα, αλλά τελικά πριν δύο χρόνια ακριβώς έφυγε από τη ζωή.

Ο καρκίνος στο πάγκρεας

Και ξαφνικά, περίπου πέντε χρόνια από την πρώτη της φορά, η Μενούνος ακούει πάλι τη λέξη «όγκος» σε διάγνωσή της. Αυτή τη φορά στο πάγκρεας, σε στάδιο 2. Σε αρχικό, δηλαδή. «Αισθανόμουν τόσο καλά και έφαγα ένα χαστούκι στο πρόσωπο με τη νέα διάγνωση. Ούρλιαζα δυνατά. Ήμουν απαρηγόρητη», δήλωσε στο περιοδικό People για όταν άκουσε τα δυσάρεστα νέα.

Πριν γίνει η διάγνωση για καρκίνο στο πάγκρεας, οι γιατροί θεώρησαν αρχικά πως οι πόνοι και οι κράμπες που ένιωθε ήταν από τον διαβήτη τύπου 1, που πάσχει. «Μέχρι τον Οκτώβριο έπρεπε να κάνω καθημερινά ενέσεις ινσουλίνης και να φοράω ένα μόνιτορ για τη μέτρηση της γλυκόζης. Ένιωθα καλά, έλεγα “τι άλλο μπορεί να πάει στραβά;”. Για ένα διάστημα οι πόνοι βελτιώθηκαν, αλλά λίγο καιρό αργότερα, επέστρεψα στο νοσοκομείο με ακόμα πιο έντονο πόνο, σαν κάποιος να έσκιζε το μέσα μου», περιέγραψε η Μενούνος.

Μετά από μία μαγνητική τομογραφία ανακάλυψε τον όγκο. «Είπα στον εαυτό μου ‘πώς στον γίνεται να έχω όγκο στον εγκέφαλο και καρκίνο στο πάγκρεας;’. Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν ότι έρχεται ένα μωρό». Δεδομένου λοιπόν ότι πρόλαβε την ασθένεια σε αρχικό στάδιο, υποβλήθηκε σε μία εξαιρετικά επώδυνη χειρουργική επέμβαση και και πλέον είναι καλά. «Είμαι τόσο ευγνώμων και τυχερή. Ο Θεός με αξίωσε με ένα θαύμα. Θα εκτιμήσω πολύ περισσότερο τη ζωή από εδώ και στο εξής από ότι πριν περάσω αυτή την περιπέτεια».

Το παιδί που πάντα ήθελε

Παράλληλα, τα τελευταία δέκα χρόνια, η Μενούνος προσπαθούσε να κάνει παιδί. Δεν έκρυψε ποτέ την υπογονιμότητα της, ενώ μιλούσε δημόσια για τις εξωσωματικές, τις θεραπείες που έκανε, μέχρι και τον βελονισμό που θεωρούσε ότι ίσως ενισχύσει την γονιμότητά της. Έχοντας πια περάσει από τόσα χτυπήματα, η Μενούνος μπορεί να είναι χαρούμενη που σε λίγο καιρό θα έχει το πρώτο της παιδί.

«Μετά από μια δεκαετία που έχουμε προσπαθήσει τα πάντα, είμαστε ευγνώμονες στην όμορφη οικογένεια που μας βοήθησε να συλλάβουμε το μωρό μας», ήταν τα λόγια της όταν ανακοίνωσε πως πλέον το όνειρό της θα γίνει πραγματικότητα. Μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή «Heal Squad x Maria Menounos», η Μαρία Μενούνος δήλωσε πως:

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που σας ενημερώνουμε ότι περιμένουμε κοριτσάκι. «Σκεφτόμαστε ονόματα εδώ και χρόνια, γιατί όπως ίσως δεν γνωρίζετε, αυτό ήταν ένα ταξίδι που κράτησε σχεδόν 10 χρόνια για εμάς. Nομίζω ότι βρήκαμε το τέλειο όνομα για το μωρό», σημειώνοντας ωστόσο, ότι μπορεί να αλλάξει μόλις την δουν.

Μάλιστα, σε βίντεο που είχε αναρτήσει στο Instagram της, η Μαρία Μενούνος είχε αποκαλύψει τη διαδικασία που ακολούθησε για να μείνει έγκυος και το ενδεχόμενο των διδύμων.

«Είχαμε κάνει εμφύτευση για δυο παιδιά και πραγματικά πίστευα ότι θα έχουμε δύο. Παρακαλούσα για αυτό, τα βράδια στις προσευχές μου και πραγματικά, πίστευα ότι θα λειτουργήσει. Όταν κάναμε τον πρώτο μας υπέρηχο, αφού πέτυχε η εγκυμοσύνη, η παρένθετη μητέρα μας έστειλε σε ένα ηχητικό μήνυμα ότι το μωρό πάει πολύ καλά. Εκείνη τη στιγμή, εγώ και ο Κέβιν ήμασταν τόσο ευτυχισμένοι, καθώς πιστεύαμε ότι έχουμε δίδυμα» και πρόσθεσε:

«Θα ήταν υπέροχο. Τότε μας είπε ‘το παιδί είναι πολύ καλά’ και παγώσαμε. Κατάλαβα τον πόνο τόσων ανθρώπων εκείνη τη στιγμή, γιατί πραγματικά ήμουν σίγουρη ότι πρόκειται να έχουμε δύο παιδιά. Έπειτα άρχισαν να τρέχουν τα δάκρυα στο πρόσωπό μου. Αυτή η νοητική αλλαγή από το όχι, αυτό δεν συμβαίνει, αλλά έχεις ένα παιδί, πήρε ένα δευτερόλεπτο ή ίσως ένα λεπτό. Απλώς πρέπει να είσαι ευγνώμων για όσα έχεις και είμαστε τόσο ευγνώμονες. Πιστεύω ότι ο Θεός ξέρει τι μπορούμε να χειριστούμε».

Μετά από δύο δύσκολες αλλά επιτυχημένες επεμβάσεις και την απώλεια της μητέρας, η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγος της, μπορούν πλέον να χαμογελούν.