Το βιβλίο Endgame για τη βασιλική οικογένεια αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς αναφέρεται στις εντάσεις ανάμεσα σε πρίγκιπα Ουίλιαμ-Κέιτ και Χάρι-Μέγκαν.

Το βιβλίο του Ομίντ Σκόμπι για τη βασιλική οικογένεια, που κυκλοφορεί σήμερα, «υπόσχεται να προκαλέσει αναταραχή στο θεσμό».

Επικρίνει τον βασιλιά Κάρολο Γ’ ως «αντιδημοφιλή βασιλιά» και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ ως «διψασμένο για εξουσία διάδοχο του θρόνου».

Ο Σκόμπι, ο οποίος στο παρελθόν είχε θεωρηθεί ότι βρίσκεται αρκετά κοντά με τη Μέγκαν Μαρκλ, δήλωσε ότι δεν πήρε συνέντευξη από την ίδια για το βιβλίο και ότι «οι Σάσεξ δεν έχουν καμία σχέση» με αυτό το συγγραφικό έργο. Οι εκπρόσωποι του δούκα και της δούκισσας δεν έχουν σχολιάσει σχετικά.

Πάντως, δημοσίευμα των New York Times που σχολιάζει το βιβλίο αναφέρει πως «οι κυνηγοί των κουτσομπολιών θα απογοητευτούν.

Το «Endgame» δεν αναμένεται να κατονομάσει πρόσωπα και καταστάσεις -αλλά σε συνεντεύξεις για το βιβλίο, ο Σκόμπι έχει πει ότι τα δύο άτομα που εμπλέκονται αναφέρονται σε επιστολές μεταξύ της Μέγκαν Μαρκλ και του βασιλιά.

Endgame: Τι γράφει για την Κέιτ Μίντλετον

Για να προωθήσει το νέο βιβλίο, ο Σκόμπι μίλησε στη βρετανική εφημερίδα Sunday Times και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον πολλών ανώτερων βασιλικών, συμπεριλαμβανομένης της Κέιτ.

Σύμφωνα με τους Times, το βιβλίο του Σκόιμπι χαρακτηρίζει την Κέιτ Μίντλετον ως κάποια που «τρομοκρατείται όταν χρειάζεται να κάνει οτιδήποτε περισσότερο από το να χαμογελάει στις φωτογραφίες».

«Βρισκόμαστε σε αυτήν την κομβική περίοδο όπου το μέλλον της βασιλικής οικογένειας, όπως τη γνωρίζουμε, βρίσκεται σε κρίση», είπε ο Σκόμπι.

«Αυτή η κρίση αφορά την έλλειψη ενδιαφέροντος από τους νέους, την απάθεια, το αυξανόμενο δημοκρατικό κίνημα, τα ερωτήματα σχετικά με το αν η οικογένεια εξακολουθεί να υποστηρίζει τα ήθη και τις αξίες του στέμματος πάνω στο οποίο η βασίλισσα έκανε τόσο σπουδαία δουλειά».

Πρόσφατη δημοσκόπηση του YouGov δείχνει ότι το 59% των ανθρώπων πιστεύει ότι ο βασιλιάς «κάνει καλή δουλειά», με το 17% να λέει ότι «κάνει κακή δουλειά» και άλλους αναποφάσιστους.

Αυτόν τον μήνα, το Big Issue τον επαίνεσε γιατί πέρασε τα πρόσφατα γενέθλιά του προωθώντας το περιοδικό για τους άστεγους και επισκέφτηκε μια αποθήκη που διανέμει είδη για τράπεζες τροφίμων.

Με πληροφορίες από BBC, New York Times