Δημοσίευμα της  Wall Street Journal, αναφέρει πως ο Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος καταδικάστηκε για παιδεραστία, είχε εκβιάσει τον Bill Gates απαιτώντας εκατομμύρια δολάρια για να κρατήσει κρυφή τη σχέση του με τη ρωσίδα παίκτρια μπριτζ, Μίλα Αντόνοβα.

Σκοπός του Έπσταϊν ήταν να δημιουργήσει ένα φιλανθρωπικό ταμείο αν ο Γκέιτς του παρείχε τα χρήματα που του ζητούσε. «Ο Επστάιν ανακάλυψε ότι ο Γκέιτς είχε σχέση με μια Ρωσίδα παίκτρια του μπριτζ και του ζητούσε χρήματα για να μην αποκαλύψει την παράνομη σχέση του», γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Η σχέση του Μπιλ Γκέιτς με τη Μίλα Αντόνοβα ξεκίνησε το 2010, όταν γνωρίστηκαν σε ένα τουρνουά μπριτζ. Η WSJ εντόπισε, μάλιστα, ένα βίντεο στο YouTube από εκείνη τη χρονιά, στο οποίο η Αντόνοβα μιλά για το πάθος της για το μπριτζ και αναφέρει τη συνάντησή της με τον Γκέιτς.

Bill Gates για Έπσταϊν: «Ένα μεγάλο λάθος στη ζωή μου η γνωριμία μαζί του»

Τρία χρόνια αργότερα, η ίδια γνώρισε τον Έπσταϊν, όταν αναζητούσε χρηματοδότηση για μια επιχείρηση. Ως μηχανικός λογισμικού, σε συνέντευξή της στην Journal, είχε δηλώσει πως δεν γνώριζε για τα εγκλήματα του Έπσταϊν. «Απλώς νόμιζα ότι ήταν ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας. Έχω αηδιάσει με τον Έπσταϊν και με αυτό που έκανε», είχε αναφέρει συγκεκριμένα.

Ο Μπιλ Γκέιτς, πάντως, είχε παραδεχτεί το 2021 σε συνέντευξη του, πως η γνωριμία του με τον Έπσταϊν ήταν ένα μεγάλο λάθος στη ζωή του και όπως είχε αναφέρει στην Wall Street Journal «δεν είχε καμία επαγγελματική ή φιλική σχέση μαζί του».