Ο Elon Musk έχει αφιερώσει τη ζωή του τα τελευταία χρόνια στην κατάκτηση του διαστήματος και στη δημιουργία της πρώτης ανθρώπινης αποικίας στον Άρη. Για να πετύχει αυτόν τον στόχο ζωής, ξοδεύει δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο. Πολλοί υποστηρίζουν πως είναι ακραία σπατάλη πόρων η αναζήτηση στο διάστημα, όταν υπάρχουν άνθρωποι στη Γη που πεινάνε, δεν έχουν υποδομές υδροχέτευσης, καθαρό νερό και πολλά ακόμα. Όταν το υποστηρίζουν απλοί άνθρωποι, είναι λαϊκισμός. Τι συμβαίνει όταν το λέει ο Bill Gates;

Αν υποθέσουμε πως μετά τον θάνατο τους, η ανθρωπότητα θα έπρεπε να επιλέξει να κάνει εικόνισμα έναν από τους δύο, τότε ο Bill Gates θα έβγαινε παμψηφεί. Τουλάχιστον με βάση τη λογική, εκτός αν ο Musk ανακαλύψει αειφόρους πηγές ενέργειας στον Άρη και σώσει τον πλανήτη.

Μέχρι τότε, δηλώσεις όπως αυτές που έκανε ο Bill Gates, αλλά και το ότι έχει αφιερώσει τη ζωή του σε οργανισμούς για την καταπολέμηση της φτώχειας και την διάσωση του περιβάλλοντος, θα τον φέρνουν χιλιόμετρα μπροστά από τον Musk.

Ο Gates έδωσε συνέντευξη στο BBC και υποστήριξε ότι «είναι πολύ ακριβό να πας στον Άρη. Μπορείς να αγοράσεις εμβόλια και να σώσεις ζωές με 1.000 δολάρια κατ΄άτομο. Κι αυτό, όταν το συνειδητοποιείς, σε προσγειώνει. Επομένως, μην πας στον Άρη». Αυτή είναι μια ξεκάθαρη μομφή προς τον Musk και εν δευτέροις προς τον Jeff Bezos, που έχουν ανοίξει ένα πηγάδι και πετάνε δισεκατομμύρια για το ποιος θα φτάσει πρώτος κάπου.

Εκτός από το διάστημα, ο Bill Gates αποθέωσε και την τεχνητή νοημοσύνη, για την οποία πιστεύει ότι «θα αλλάξει άρδην την ανθρωπότητα. Θα βοηθήσει σε ιατρικές και επιστημονικές αναζητήσεις. Δεν είναι μόνο τα ρομπότ, αλλά είναι και η βοήθεια στο διάβασμα και το γράψιμο. Σε αυτό το κομμάτι έχει υπάρξει για την ακρίβεια μεγαλύτερη πρόοδος απ΄ό,τι στα ρομπότ. Και τα δύο θα μας προσφέρουν τα εργαλεία για μεγαλύτερη παραγωγικότητα».