Τον περασμένο Μάρτιο, ο Ντίνος Μήτογλου βρίσκεται στην Αθήνα για τον αγώνα της Αρμάνι Μιλάνο με τον Παναθηναϊκό, δηλαδή της νυν και της πρώην ομάδας του. Η Αρμάνι κερδίζει και ο Ντίνος περνάει από έλεγχο ντόπινγκ πιστεύοντας ότι είναι μια εξέταση ρουτίνας.

Όμως, οι εξετάσεις δείχνουν πως έχει λάβει ουσίες ντόπινγκ, άρα έχει παρανομήσει. Πολύ γρήγορα του επιβάλλεται απαγόρευση συμμετοχής σε αγώνες και από τότε βρίσκεται σε διαδικασίες δικαστηρίου για να καταθέσει και να πείσει πως δεν γνώριζε τι του χορηγούσαν.

Από τον Σεπτέμβριο συζητιέται ότι θα ανακοινωθεί σύντομα η ποινή του και μπορεί να είναι από 1 χρόνος με αναδρομική ισχύ ως και 2 χρόνια. Κι ενώ ο Ντίνος Μήτογλου περίμενε να τελειώσει αυτή η υπόθεση και να μάθει πότε θα επανέλθει ξανά στο μπάσκετ, η ελληνική αστυνομία κάνει έφοδο στο Χαλάνδρι, στον χώρο της γιατρού που του χορήγησε τις παράνομες ουσίες και έρχεται στο προσκήνιο ένα ολόκληρο κύκλωμα που περιπλέκει τα πράγματα και σίγουρα πάει αρκετά πίσω χρονικά την υπόθεσή του, αλλά μπορεί να είναι και η ευκαιρία να καθαρίσει το όνομά του και να του επιβληθεί απλά το μίνιμουμ της ποινής.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του STAR, ο Ντίνος Μήτογλου δήλωσε ότι «η γιατρός με διαβεβαίωσε πως τα δισκία ήταν “θαυματουργό φάρμακο” από τη Ρωσία. Μου χορήγησε έναν διάφανο ορό. Μετά από σχετική ερώτηση μου, η ίδια μου απάντησε πως ο ορός αυτός θα βοηθούσε στο… καθάρισμα του οργανισμού μου».

Η συγκεκριμένη γιατρός, που εργαζόταν και στο Κέντρο Υγείας Ζωγράφου, φαίνεται πως προμηθευόταν αυτά τα σκευάσματα από την Βουλγαρία, τα εισήγαγε και τους τοποθετούσε ταμπελάκι με πλαστή σφραγίδα του ΕΟΦ, για να πείθει τους πελάτες της πως είναι εγκεκριμένα φάρμακα.

Εκτός από τον Μήτογλου, στη συγκεκριμένη γιατρό είχαν πάει και ο Δημήτρης Αλεξάνδρου με τον Γιώργο Μανίκα, που είναι φίλοι και συνεργάτες σε χώρο εστίασης, με την γιατρό να υποστηρίζει πως και οι δύο γνώριζαν απόλυτα τι τους χορηγούσε. Οι δύο αυτοί βέβαια δεν είναι αθλητές, οπότε δεν διέπραταν κάτι παράνομο ακόμα κι αν γνώριζαν. Δεν καταργούσαν τον συναγωνισμό, δεν έκαναν κάτι το αθέμιτο.

Σε κάποια βίντεο πάντως που προβλήθηκαν, ο Αλεξάνδρου είναι ξαπλωμένος σε ένα κρεβάτι σε χώρο του σπιτιού του όπου τον επισκεπτόταν η συλληφθείσα και ακούγεται να λέει «Εχω έρθει εδώ να κάνω μία οροθεραπεία, δεν μου λέει τι έχει μέσα, αλλά είναι για τριχόπτωση, για μαλλιά, νύχια, ό,τι και να έχει μέσα θα το δοκιμάσω» με τη γιατρό να του απαντάει: «Να ξέρεις κάνει καλό και στην ξηροδερμία».

Σε άλλο βίντεο, ο Γιώργος Μανίκας λέει «Μόνο αυτό με σώζει! Με την κούραση που έχω από τη δουλειά, δεν έχω άλλη λύση. Recover, ενέργεια, αυτά θέλω».

Η γιατρός είχε φροντίσει να δουλεύει με references, δηλαδή ο κάθε Αλεξάνδρου και ο κάθε Μανίκας που την επισκέπτονταν, την πρότειναν σε φίλους τους για να τους βοηθήσει με το recovery από τραυματισμούς στην εκγύμναση.

Για κάποιον άκυρο λόγο επίσης, δημοσιογράφος του T-Live επικοινώνησε με την Τούνη και ζητούσε τη γνώμη της και την ρωτούσε τι κάνουν αυτές οι θεραπείες. Με το δίκιο της, η εγκυμονούσα Τούνη τους απάντησε με τον ακόλουθο τρόπο:

«Είχε έρθει η κοπέλα στο σπίτι του Δημήτρη, δεν έχω να πω κάτι, όλα καλά. Δεν θέλω να τοποθετηθώ πάνω σε κάτι. Θα ενημερωθείτε από εμένα για το τι προσφέρει μία θεραπεία; Googlάρετε το, γιατί δεν ρωτάτε την ίδια την κοπέλα; Εγώ δεν θα ήθελα να διαφημίσω κάποιον. Δεν έχω ούτε χρόνο, ούτε διάθεση. Η δημοσιογραφία δεν νομίζω ότι λειτουργεί έτσι, να είστε καλά».

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Έπεσε τελικά στον Ειρηνικό ο κινεζικός πύραυλος

Επιμένει ο Παπαθανάσης: «Το Καλάθι του Νοικοκυριού ρίχνει τις τιμές» – Δεσμεύεται ότι οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν

Άρχισαν τα «παρατράγουδα» στο Twitter: Ο Musk απολύει το 50% των εργαζομένων και η διευθύντρια κοιμάται στο πάτωμα