Δεν πέφτουμε δα από τα σύννεφα. Το ξέρουμε πως, δυστυχώς, το ντόπινγκ είναι κομμάτι του πρωταθλητισμού για κάποιους. Αλλά όσο και να το πεις, οι εικόνες που μας έρχονται από την Ινδία δεν παύουν να μας προκαλούν έκπληξη και, προφανώς, καθόλου με τη θετική έννοια.

Το σκηνικό έγινε πριν από τον τελικό 100 μέτρων στους εθνικούς αγώνες νέων της χώρας. Κάποιος «σφύριξε» στους σπρίντερ πως επίκειται έλεγχος ντόπινγκ και αυτοί παίζει να έκαναν… παγκόσμιο ρεκόρ τρέχοντας για να γλιτώσουν.

Μόνο που δεν πρόλαβαν να καλύψουν όλα τους τα ίχνη. Άφησαν πίσω τους δεκάδες σύριγγες, πειστήριο περί ντόπινγκ. Μόνο ένας αθλητής έμεινε να συμμετάσχει στον αγώνα, ο οποίος μάλιστα έτρεξε μόνος του μετά στην κούρσα. Φανταζόμαστε θα… κέρδισε. Αλλά ο μεγάλος χαμένος είναι για ακόμα μια φορά ο αθλητισμός και το πνεύμα ευγενούς άμιλλας που θεωρητικά μεταφέρει…

Αφορμή για την κινητοποίηση της υπηρεσίας αντιντόπινγκ της Ινδίας (NADA) στάθηκε ένα video από το Κρατικό Πρωτάθλημα Στίβου του Δελχί, στο οποίο οι τουαλέτες στα αποδυτήρια ήταν γεμάτες σύριγγες και φάρμακα ερυθροποιητίνης, που βελτιώνουν την απόδοση των αθλητών.