«Θα αρχίσουμε τη δύσκολη διαδικασία μείωσης του παγκόσμιου εργατικού μας δυναμικού την Παρασκευή», αναφέρει εσωτερικό e-mail της νέας διεύθυνσης της εταιρείας Twitter Inc. προς τους εργαζόμενους, σηματοδοτώντας την έναρξη των απολύσεων, που θα φτάσουν το 50%.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το e-mail επιβεβαιώνει τις φήμες που κυκλοφορούσαν αφότου αγόρασε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ο Elon Musk, ο ιδρυτής των εταιρειών Tesla και SpaceX, πριν από μια εβδομάδα.

Το μήνυμα αναφέρει ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν ενημερωθεί ως σήμερα το πρωί (ώρα Καλιφόρνιας), όταν θα ανοίξουν τα γραφεία της εταιρείας, χωρίς να διευκρινίζει πόσοι από αυτούς θα απολυθούν. Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, αναμένεται να απολυθεί το 50% των περίπου 7.500 εργαζομένων της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Musk, σχεδιάζει να απολύσει περίπου 3.700 υπαλλήλους του twitter, σε μία προσπάθεια να μειώσει το κόστος της εταιρείας, μετά την εξαγορά της.

Ταυτόχρονα, τον γύρο του διαδικτύου κάνει η εικόνα μίας διευθύντριας, η οποία αναγκάστηκε να κοιμηθεί στο πάτωμα του γραφείου με το sleeping bag της, ώστε να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις και τα εξαντλητικά deadlines που έχει ορίσει ο νέος «καπετάνιος» του Twitter.

Ειδικότερα, η διευθύντρια διαχείρισης προϊόντων του Twitter, Esther Crawford, φωτογραφήθηκε τυλιγμένη σε έναν υπνόσακο στο πάτωμα ενός γραφείο συσκέψεων, φορώντας μάσκα ύπνου για να μην την ενοχλούν τα φώτα, ακουμπώντας το κεφάλι της σε ένα γκρι μαξιλάρι.

«Η προσδοκία είναι κυριολεκτικά να δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο» οι εργαζόμενοι του Twitter, για να τηρηθεί η προθεσμία του Elon Musk για την αναθεώρηση της διαδικασίας επαλήθευσης των χρηστών της πλατφόρμας, σύμφωνα με την «New York Post». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους αν δεν καταφέρουν να ολοκληρώσουν το έργο της επαλήθευσης των χρηστών, μέχρι το τέλος της εβδομάδας.