Η υπόθεση της βρεφοκτονίας στη Βέροια, όπου ένα νεογέννητο μωρό βρέθηκε πνιγμένο στον Αλιάκμονα, ήρθε να συγκλονίσει για νιοστή φορά την ελληνική κοινωνία που έχει κουραστεί να μετράει βάναυσα εγκλήματα τα τελευταία χρόνια. Η 29χρονη μητέρα του βρέφους αρχικά ενημέρωσε μόνη την αστυνομία για δολοφονία του βρέφους από την ίδια, ωστόσο στη συνέχεια πήρε πίσω την αρχική της κατάθεση και αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή της στη δολοφονία του βρέφους.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως το μωρό πέθανε ασφυκτικά εντός του νερού, άρα αν η δολοφονός είναι η 29χρονη, δεν το άφησε απλά στο ποτάμι, αλλά το έπνιξε. Σε κάθε περίπτωση, η ίδια θα περάσει την πόρτα της εισαγγελίας με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, δίχως να έχει αρνηθεί πως εγκατέλειψε το παιδί δίπλα στο ποτάμι.

Ένα στοιχείο που έγινε γνωστό για την 29χρονη στα social media, ήρθε στο φως από το μοντέλο Βίκυ Ανθοπούλου-Κολοβού, η οποία είναι επιχειρηματίας με brand παιδικών ρούχων.

Η Ανθοπούλου έχει τρία παιδιά, τη μεγάλη, τη Βαλέρια, και δύο μικρά, την 3χρονη Έλενα και την 2χρονη Εριέττα. Η Βαλέρια είναι από πρώην σύντροφό της και γεννήθηκε στα 22 της, ενώ τα άλλα δύο κορίτσια τα απέκτησε μαζί με τον ποδοσφαιριστή Δημήτρη Κολοβό, που έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και φέτος στον Παναιτωλικό, μεταξύ άλλων.

Η, επίσης 29χρονη, Βίκυ Ανθοπούλου ενημέρωσε μέσα από stories στο Instagram πως έλαβε γνώση ότι η 29χρονη ύποπτη για μητροκτονία από τη Βέροια, αναρτούσε στο Facebook φωτογραφίες του δικού της μωρού, της Εριέττας, και το παρουσίαζε ως δικό της. Το είχε ονομάσει μάλιστα Ελευθερία-Λόλα Φραουλίτσα.

Βέροια

Βέροια

Η Βίκυ Ανθοπούλου μάλιστα, είναι ήδη σε νέα κύηση και περιμένει το αγοράκι μαζί με τον ποδοσφαιριστή.

Το χρονικό της υπόθεσης στη Βέροια

Η τραγική αυτή υπόθεση στη Βέροια ξεκίνησε την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, όταν η 29χρονη έφυγε από το πατρικό της και ενημέρωσε ότι θα επισκεφτεί φιλικό σπίτι για να περάσει τις γιορτές. Η κατεύθυνσή της ήταν προς τον ποταμό, όπου και εγκατέλειψε το μωρό στο νερό ή το έπνιξε, σύμφωνα με την εις βάρος της κατηγορία.

Στη συνέχεια πήρε ένα ταξί και πήγε στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για να πάρει το ΚΤΕΛ της επιστροφής στην Αλεξάνδρεια, το χωριό της. Εκεί, εύλογα, οι γονείς της άρχισαν να την ρωτούν πού βρίσκεται το μωρό, όμως εκείνη έδινε αόριστες απαντήσεις. Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ αναφέρει πως με τα πολλά, ομολόγησε την πράξη της, ενημερώθηκε η αστυνομία, βρέθηκε το νεκρό βρέφος και στην πορεία συνελήφθη ως βασικό ύποπτη.

Το πρωί της Τετάρτης, στις 11:00, θα περάσει την πόρτα της ανακρίτριας για να απολογηθεί.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Ηχηρή επίθεση της Ουκρανίας στο Ντόνετσκ: 400 Ρώσοι στρατιώτες νεκροί λένε οι Ουκρανοί, 63 νεκροί αναγνωρίζουν οι Ρώσοι

Politico για Erdogan: Σε κατρακύλα τα ποσοστά αποδοχής του στην Τουρκία – «Οι πόλεμοι το τελευταίο χαρτί του για να μείνει στην εξουσία»

Κατερίνα Λάσπα: Η ενόχληση της για τις drag queens και οι αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ