Μετά την Αφροδίτη Λατινοπούλου, άλλο ένα πρόσωπο που ασχολείται με τα κοινά εξέφρασε την αντίθεσή του στην πρωτοβουλία στη Θεσσαλονίκη να διαβάσουν παραμύθια σε μικρά παιδιά οι drag queens. Αυτή τη φορά δεν ήταν ένα πρόσωπο της συντηρητικότατης δεξιάς όπως είναι η κ. Λατινοπούλου που έχει ως σύνθημα το «πατρίς, θρησκεία οικογένεια», αλλά ένα πρόσωπο του σοσιαλιστικού κέντρου, η Κατερίνα Λάσπα, που ανήκει στο ΠΑΣΟΚ και είναι Τομεάρχης Εθελοντισμού.

Η Κατερίνα Λάσπα έγραψε σε story στο Instagram ότι «Σήμερα drag queens θα διαβάσουν παραμύθια σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού της Θεσσαλονίκης.  Αθλιότητα. Ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει στον εαυτό του. Κανένας όμως δεν έχει δικαίωμα να επιβάλει τέτοια πρότυπα σε παιδάκια».

Κατερίνα Λάσπα

Ξέχωρα από την άποψη του καθενός για την πρωτοβουλία του Thessaloniki Pride να βάλει τις drag queens να κάνουν παιδικές αναγνώσεις, εντός του ΠΑΣΟΚ δημιουργήθηκε εσωτερική διαμάχη, καθώς στη συγκεκριμένη εκδήλωση είχε δώσει το παρών η αναπληρώτρια γραμματέας ισότητας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, κ. Βάσια Μαδέση, η οποία μάλιστα εξέφρασε την πλήρη στήριξη στη δράση.

«Γίναμε μια παρέα μικροί και μεγάλοι ακούγοντας το παραμύθι με την “Drag queen που έσωσε τα Χριστούγεννα”! Τα παιδιά μας είπαν για την “χρωματιστοχώρα”, μια δική τους επινόηση, μια χώρα που όλα τα χρώματα και οι άνθρωποι ζουν αρμονικά και λάμπουν το ίδιο χωρίς το ένα να επισκιάζει το άλλο. Ίσως ο,τι πιο όμορφο έχω ακούσει αυτή τη χρόνια γιατί τα παιδιά έχουν τον τρόπο τους να γεμίζουν την καρδιά μας.

Για το 2023, ας πούμε στα παιδιά πως τα παιχνίδια δεν είναι μόνο ροζ και μπλε, πως τα αυτοκινητάκια δεν είναι μόνο για αγόρια και οι κουζίνες μόνο για κορίτσια. Αφήστε τα παιδιά να διαλέξουν με αγάπη απέναντι σε όσες φωνές δυσκολεύονται να καταλάβουν τα αυτονόητα, καλή και πολύχρωμη νέα χρονιά!».

Εκτός από την κυρία Μαδέση που βρέθηκε στην εκδήλωση, συνολικά το ΠΑΣΟΚ μέσω πολλών στελεχών του πιέζει για να αποπεμφθεί από τις αρμοδιότητες της η Κατερίνα Λάσπα, σε μια περίοδο μάλιστα προεκλογική, με το ΠΑΣΟΚ να θέλει να αυξήσει τις δράσεις του γύρω από την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα με τη σύσταση ειδικού επιστημονικού συμβουλίου, όπως μεταφέρει το protothema.gr.

Απέναντι στην Κατερίνα Λάσπα με προσωπική του ανάρτηση, τέθηκε και ο κ. Γιάννης Βήκας, αναπληρωτής γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Βήκας.

«Η ομοφοβία και η τρανσφοβία καταγγέλλονται απερίφραστα από το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά, όχι στο όνομά μου οι δηλώσεις της κ. Λάσπα». Επιπλέον, τόνισε ότι «όταν, δε, ο κακοποιητικός λόγος προέρχεται από στελέχη του κόμματος, δεν εκφράζονται σε καμία περίπτωση οι αξίες της Σοσιαλδημοκρατίας, για τις οποίες τόσο αγώνα κάνουμε, ώστε να διαλυθούν τα στερεότυπα και οι διακρίσεις στις κοινωνίες μας. Σε αυτήν την περίπτωση η διαδικασία που ακολουθείται είναι μια χωρίς αστερίσκους».

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

«Βολές» Θεοδωρικάκου – Μηταράκη κατά ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συγγνώμη του Spiegel για την «νεκρή Μαύρη Μαρία» του Έβρου

Βέροια: Τα μαζεύει τώρα η μητέρα του νεκρού βρέφους – «Δεν σκότωσα εγώ το παιδί μου»

Το μήνυμα Μητσοτάκη για το 2023 – Εύχεται «καλή χρονιά» με αύξηση του κατώτατου μισθού, των συντάξεων και των μισθών του ΕΣΥ