Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου θα γίνει τελικά η κηδεία και η ταφή του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του, παρά τις αρχικές σκέψεις να γίνει αυτό το Σάββατο ή την Κυριακή. Κρίθηκε όμως απαραίτητο να δοθεί ένα έξτρα 24ωρο για να μπορέσουν να δώσουν το παρών όσο το δυνατόν περισσότερα βασιλικά πρόσωπα, με τα περισσότερα εκ των οποίων άλλωστε, η οικογένεια Γλύξμπουργκ συνδέεται με χρόνια φιλία ή και με συγγενικούς δεσμούς. Η ώρα ακόμα δεν έχει οριστεί, αλλά πιθανολογείται ότι θα γίνει στις 12:00.

Η τέλεση της εξοδίου ακολουθίας θα γίνει με πρωτοστάτη τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ενώ θα συμμετέχουν λογικά και μέλη της Ιεράς Συνόδου που έχουν προσκληθεί από την οικογένεια Γλύξμπουργκ, σε μια τελετή που ναι μεν είναι τελετή ιδιώτη, αλλά έχει χαρακτηριστικά αρχηγού κράτους, όσο κι αν η ίδια η κυβέρνηση με την απόφασή της θέλησε να αποφύγει οποιαδήποτε τέτοια συνθήκη.

Εξάλλου, καθώς η σορός αναμένεται να μεταφερθεί στο παρεκκλήσει του Αγίου Ελευθερίου δίπλα στη Μητρόπολη, είναι πιθανό να υπάρξει λαϊκό προσκύνημα για τον τέως βασιλιά. Όπως έχει ανακοινώσει η οικογένεια, η σορός θα μεταφερθεί μετά την παραμονή της στη Μητρόπολη και θα κατευθυνθεί στο Τατόι, όπου και θα γίνει η ταφή στους βασιλικούς τάφους, εκεί όπου είναι θαμμένοι γονείς του Κωνσταντίνου, Παύλος και Φρειδερίκη.

«Ένδυμα τιμής αρχηγού κράτους» στην κηδεία μπορεί να δοθεί κι από το ένδυμα που θα φορέσουν οι αρχιερείς στην εξόδιο ακολουθία, αφού αν βάλουν την πλήρη αρχιερατική ενδυμασία τους θα της προσδώσουν άλλο χαρακτήρα.

Φυσικά, τον χαρακτήρα της κηδείας θα ορίσουν περισσότερο οι παρίσταντες που θα φέρουν την πλουμιστή τους ενδυμασία για να πουν το ύστατο χαίρε στον Κωνσταντίνο. Ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας και η επίτιμη βασίλισσα Σοφία, αδερφή του Κωνσταντίνου, είναι τα πρώτα σίγουρα ονόματα, με τη Σοφία να είναι εδώ από την περασμένη Πέμπτη, έχοντας μεταβεί από το Βατικανό, όπου βρέθηκε για την κηδεία του Πάπα Βενέδικτου. Από την ισπανική βασιλική οικογένεια, το παρών θα δώσει, όπως όλα δείχνουν, ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, που τα τελευταία τρία χρόνια ζει στο Άμπου Ντάμπι.

Η πριγκίπισσα της Δανίας επίσης αναμένεται να δώσει το παρών, ενώ βασιλικά μέλη της Σουηδίας και της Νορβηγίας θα είναι στην κηδεία εκπροσωπώντας τις οικογένειες τους.

Τέλος, από τη βρετανική βασιλική οικογένεια, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αυτός που θα βρεθεί στην κηδεία, με τον Γλύξμπουργκ να ήταν νονός του και τον Ουίλιαμ να έχει βαφτίσει τον εγγονό του Κωνσταντίνου, τον Κωνσταντίνο-Αλέξιο. Υπάρχει βέβαοια και η συγγενική σχέση με τον Φίλιππο που απεβίωσε πριν 2 χρόνια, ο οποίος κατάγεται από τους Γλύξμπουργκ.

Στην κηδεία, εκτός από τους επίσημους, το παρών θα μπορέσουν να δώσουν και απλοί πολίτες.