Σε αυστηρό lockdown μπήκε η πόλη Λανζόου, της Κίνας, μετά την αύξηση κρουσμάτων. Όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, περίπου 100 ημέρες πριν την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, όλες οι συνοικίες της πρωτεύουσας, θα είναι κλειστές, με αυστηρούς ελέγχους στις μετακινήσεις.

Μιλάμε για 4 εκατομμύρια κατοίκους, που θα δεν επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους, παρά μόνο για να πραγματοποιήσουν τις αγορές προϊόντων πρώτης ανάγκης ή για έκτακτους λόγους υγείας.

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε 29 νέα εγχώρια κρούσματα covid-19 σε όλη τη χώρα. Η πλειονότητα αυτών συνδέονταν με τις μετακινήσεις μιας ομάδας τουριστών που είχαν προσβληθεί από κορωνοϊό. Και παρ΄όλο που οι αριθμοί είναι μικροί, συγκριτικά με τα κρούσματα που καταγράφονται σε άλλες πόλεις του κόσμου, οι κινεζικές αρχές είναι προσεκτικές, εξαιτίας των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο μεταξύ, σε μια άλλη επιδημιολογική εστία στην Εσωτερική Μογγολία, στη βόρεια Κίνα, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 100 κρούσματα από την προηγούμενη εβδομάδα. Οι κινεζικές αρχές, που εφαρμόζουν μια πολιτική «μηδενικής ανοχής» σε ό,τι αφορά την covid-19, αντέδρασαν αμέσως επιβάλλοντας περιορισμούς και οργανώνοντας εκστρατείες μαζικών τεστ.