Με στόχο να ανακοπεί η πορεία που διαγράφου οι πυρκαγιές της Δαδιάς προς τη Λεπτοκαρυά, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην πρωινή σύσκεψη, αποφάσισε την επέμβαση από τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα σε συνεργασία με υλοτόμους των δασικών συνεταιρισμών στην περιοχή του Μεγάλου Ρέματος της Αισύμης, στο Σανιδοχώρι.

Η συνδρομή των αγροτών οι οποίοι διαθέτουν βυτιοφόρα, κρίθηκε απαραίτητη. Σε αρκετούς οικισμούς δε, υπάρχουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση.

Τα ενεργά μέτωπα της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη

Η φωτιά που καίει στην Κίρκη και τη Συκορράχη κατέβηκε προς την περιοχή της Αύρας. Η φωτιά που κινείται από το μέτωπο της Δαδιάς, κινείται προς τους οικισμούς των Κοίλων και της Μελίας οι οποίοι εκκενώνονται καθώς και προς το ρέμα της Ιτέας στη Μάνθεια.

Ενεργό και το μέτωπο στην περιοχή της Μαυρόπετρας το οποίο κινείται νοτιοδυτικά προς τη Συκορράχη και το Νομό Ροδόπης.

Σημειώνεται πως η μικρή μείωση της έντασης των ανέμων κράτησε μόνο λίγες ώρες, εξ’ ου από το Σάββατο παραμένει δύσκολη η κατάσβεση.

Την ίδια ώρα, μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Κοίλα και Μελία στον Έβρο προκειμένου να απομακρυνθούν προς τις Φέρες λόγω της φωτιάς που είναι σε εξέλιξη.