Το OnlyFans έκανε μια ανακοίνωση προ ολίγων ημερών, την οποία τελικά μάζεψε, μιας και το διαδίκτυο δεν το πήρε πολύ καλά. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η κεφαλή της εφαρμογής OnlyFans αποφάσισε πως έπρεπε να μπει ένα τέλος και να σταματήσουν οι συνδρομητές να ανεβάζουν φωτογραφίες και βίντεο ερωτικού περιεχομένου, επομένως όσοι είχαν ενεργό ρόλο, ήρθαν αντιμέτωποι με την απόλυσή τους. Αυτό ήταν κάτι που θα ξεκινούσε από την 1η Οκτωβρίου και έπειτα.

Η απόφαση αυτή ήρθε μετά την πίεση που δέχθηκε η εφαρμογή από τις τράπεζες, από τις οποίες γίνονται οι συναλλαγές μέσω των δημιουργών και εκείνων που τις βλέπουν. Ωστόσο, ανάμεσα στα όσα ειπώθηκαν, δεν απαγορευόταν πλήρως το γυμνό, παρά μόνο εκείνο που ενοχλεί και προσβάλει τον θεατή.

https://www.intronews.gr/3933-2-mitsotakis-tsipras-kontra-gia-foties

Το OnlyFans δικαιολόγησε αυτή την κίνηση λέγοντας πως έτσι θα καταφέρει να επιβιώσει, ωστόσο ας μη κρυβόμαστε πίσω απ’το δάχτυλό μας, μιας και τα 5 δις δολάρια που έβγαλε από τους λογαριασμούς των sex workers είναι κάτι παραπάνω από σεβαστό ποσό.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η απόφαση αυτή δεν πέρασε στα ψιλά και οι αντιδράσεις ήρθαν αμέσως, κυρίως από τους ίδιους τους συνδρομητές που είδαν τη μοναδική πηγή εσόδων τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, από το OnlyFans. Μάλιστα, ήταν τέτοιες οι αντιδράσεις που τελικά η εφαρμογή πήρε (ξανά) απόφαση να αποσύρει την ανακοίνωσή του.

Όπως είπε εκπρόσωπος της εφαρμογής στο The Verge «οι αλλαγές που θα ήταν να τεθούν σε ισχύ από 1η Οκτωβρίου, δεν απαιτούνται πλέον, λόγω των διαβεβαιώσεων των τραπεζών πως η OnlyFans μπορεί να υποστηρίξει όλα τα είδη των δημιουργών».