Άνοδος σημειώθηκε στις αγορές, μετά από την βουτιά που είχε σημειωθεί όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Με «φόντο» τις διαπραγματεύσεις των δύο χωρών στην Κωνσταντινούπολη, δόθηκε ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Επίσης, οι τιμές σε πετρέλαιο και σιτάρι έπεσαν, μετά από καιρό, και οι μετοχές κατέγραψαν άνοδο.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κινήθηκαν υψηλότερα, με την Stoxx Europe 600 να αυξάνεται σχεδόν κατά 2%. Το ρωσικό ρούβλι εκτινάχθηκε έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, αφήνοντας το δολάριο να υποχωρεί 12% στα 83,88 ρούβλια, καταγράφοντας κέρδη για 2η συνεχόμενη μέρα. Ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται πλέον σε ποσοστό 2,89% (από 1,70% προηγουμένως), ο γαλλικός CAC βρίσκεται στο +3,13%, ενώ και ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο σημειώνει σημαντικά κέρδη 2,35%.

Ανοδική πορεία είχαν και οι βασικοί δείκτες αναφοράς της Wall Street. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1%, και ο Dow Jones Industrial Average εκτινάχθηκε συν 400 μονάδες. Ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 1,4%, ενισχυμένος από την επιστροφή στις μετοχές της τεχνολογίας. Μεγάλα ονόματα του κλάδου – Tesla, Amazon και Apple – έκαναν ράλι το καθένα κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, μετά από ένα σκληρό ξεκίνημα της χρονιάς εν μέσω αύξησης των επιτοκίων από την Federal Reserve.

Οι τιμές του πετρελαίου έπεσαν έως και 5%. Το αργό West Texas Intermediate  έχασε 5,9% στα 99,76 δολάρια το βαρέλι.  Το πετρέλαιο Brent, το διεθνές σημείο αναφοράς, υποχώρησε 5,7% στα 103,21 δολάρια. Υποχώρησαν και οι τιμές του σιταριού μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι θα περικόψει ορισμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις.  Οι τιμές των μετοχών και στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, καταγράφουν κέρδη, καθώς κινείται πάνω από τις 880 μονάδες.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 15:15 διαμορφώνεται στις 882,04 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 2,33%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 50,98 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,50%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,13%. Ο ΟΤΕ βρίσκεται σε υψηλά συναλλακτικά επίπεδα, ενώ μετά από καιρό ενισχύονται και δυνάμεις του ενεργειακού μπλοκ, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή και Mytilineos.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Roman Abramovich: Παρευρίσκεται στις διαπραγματεύσεις στην Τουρκία – «Μην φάτε και μην πιείτε τίποτα»

Volodymyr Zelensky προς Δύση: «Φοβάστε τη Ρωσία και αυτό σας κάνει συνεργούς»

Σκάνδαλο Partygate: 20 πρόστιμα για τα πάρτι στη Downing Street – Τι θα γίνει αν επιβληθεί ποινή στον Johnson