Ένα απίστευτο ντοκουμέντο έφερε στη δημοσιότητα το χθεσινοβραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, αποδεικνύοντας πως ειλικρινά από τύχη δεν είχαμε θρηνήσει θύματα πριν την πολύνεκρη σύγκρουση της επιβατικής αμαξοστοιχίας με την αντίστοιχη εμπορική στον θεσσαλικό κάμπο.

Το θέμα αποκάλυψε η αναφορά ενός μηχανοδηγού που έγινε στις 9 Φεβρουαρίου προς την Hellenic Train και τον ΟΣΕ και κοινοποιήθηκε στους σταθμάρχες και τους μηχανοδηγούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένας μηχανοδηγός αναφέρεται στο περιστατικό και σημειώνει ότι ενώ κινούνταν το τρένο, είδε μπροστά του έναν εκσκαφέα για τον οποίο δεν είχε καμία ενημέρωση.

Αναλυτικότερα στην απόρρητη αναφορά του ο μηχανοδηγός περιγράφει: «Κινούμασταν επί μονής γραμμής καθόδου και συναντήσαμε μηχάνημα στην κομμένη γραμμή ανόδου. Ο εκσκαφέας με προεκτάσεις εκτελούσε εργασίες την ώρα της διέλευσής μας, άρα δεν είχε ενημέρωση από την κυκλοφορία. Το μηχάνημα εκτελούσε εργασίες και καθώς διερχόμασταν στη διπλανή γραμμή, αντικρίσαμε έντρομοι την προέκτασή του να στρέφεται στην άλλη κατεύθυνση παράλληλα προς την αμαξοστοιχία. Δηλαδή, ζήτημα λεπτών χειρισμών και εκατοστών».