Με εντατικό ρυθμό και το Ανθρωποκτονιών να συμμετέχει πλέον ενεργά, συνεχίζονται οι έρευνες για να ταυτοποιηθεί και να συλληφθεί ο δράστης του βασανισμού του Όλιβερ στην Αράχωβα.

Παρότι πρόκειται για ακόμα ένα από τα δυστυχώς πάρα πολλά περιστατικά κακοποίησης ζώων, έχει επικρατήσει γενικός ξεσηκωμός και η κοινή γνώμη ζητά τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία του «ανθρώπου» που βασάνισε και τελικά σκότωσε ένα άκακο ζώο.

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του δημάρχου Αράχωβας, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους βίντεο ντοκουμέντα με την κακοποίηση του Όλιβερ και τα μελετούν.

«Έγινε η μήνυση και μετά από 2 μέρες έβγαλα το δελτίο τύπου που καλέσαμε όσους γνωρίζουν να μιλήσουν σε αστυνομία και εισαγγελία. Για το περιστατικό έχουμε βγάλει δελτίο τύπου από 1η Δεκεμβρίου και καλώ τον κόσμο να μιλήσει. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να μαζέψουμε πληροφορίες. Η αστυνομία δεν έχει μιλήσει για τις έρευνες και όλοι περιμένουμε να μιλήσουν εισαγγελία και αστυνομία», ανέφερε αρχικά ο κ. Γιάννης Σταθας.

«Φυσικά και υπάρχουν ντοκουμέντα που έχουν δοθεί στην ΕΛ.ΑΣ και τα επεξεργάζονται. Για να φύγει και αυτή η σκιά ότι κρύβουμε πράγματα. Έκανα χαρτί για να μας απαντήσει η αστυνομία για την πορεία των ερευνών και η εισαγγελία αν κάποιος δημότης έχει αρνηθεί να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία. Όταν το πρωτοακούσαμε σοκαριστήκαμε. Τα παιδιά μας πήγαιναν στα φροντιστήρια μόνα τους, τώρα πηγαίνουν με συνοδεία των γονιών. Έχει αλλάξει η ζωή μας εδώ πέρα. Ο φονιάς μπορεί να είναι δίπλα μας. Όταν έγινε το σκηνικό αυτό, το Σαββατοκύριακο εκείνο είχαμε και 10.000 επισκέπτες στην Αράχωβα. Μπορεί να είναι ντόπιος ή ξένος. Θέλουμε να βρεθεί άμεσα γιατί έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που δεν είναι φυσιολογικές», σημείωσε και ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του στο MEGA λέγοντας ότι τα #cancelArachova δεν είναι αυτά που τον απασχολούν, όταν μπαίνει σε κίνδυνο η ασφάλεια των ίδιων των κατοίκων.

«Τα εν λόγω ντοκουμέντα είναι από κάμερες, και ζήτησα να στείλουν πιο εξειδικευμένους ανθρώπους γιατί στο τμήμα μας υπάρχει υποστελέχωση και δεν υπάρχει και η αντίστοιχη γνώση για τη διαχείριση του περιστατικού. Όσον αφορά στο #cancelArachova ούτε που μας ενδιαφέρει αν θα έρθει κάποιος στη Αράχωβα ή όχι, μας ενδιαφέρει η ασφάλειά μας. Δεν με ενδιαφέρει αν θα έρθει κάποιος στην Αράχωβα αυτή τη στιγμή για διακοπές, με ενδιαφέρει η ασφάλειά μας. Υπήρξε ανθρωποφαγία στην υπόθεση. Η νόμιμη γνωμάτευση είναι του ιδιοκτήτη. Αυτή που πρέπει να μιλήσει είναι η αστυνομία».