Οργή, αποτροπιασμός, καταγγελίες για συγκάλυψη και πρόθεση από πολλούς φιλόζωους (και μη) να μποϊκοτάρουν την Αράχωβα αν δεν ανοίξουν στόματα, είναι το επόμενο «επεισόδιο» σε ένα φρικτό σίριαλ με θύμα ένα σκυλί που δεν ενόχλησε κανέναν αλλά είχε την ατυχία να πέσει πάνω σε δίποδο τέρας.

Ο Όλιβερ βγήκε τη βόλτα του για να κάνει την ανάγκη του και επέστρεψε σε άθλια κατάσταση. Σύμφωνα με καταγγελία της κυρίας Μάρθας Πουλτίδου, επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομάδας για την Κακοποίηση των Ζώων, άγνωστοι ξήλωσαν κάμερες που είχαν καταγράψει την επίθεση και τον βασανισμό του σκύλου και βέβαια τον βασανιστή του, προκειμένου να τον προστατέψουν και να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά του.

Χθες, η Κλεονίκη Τόλα, κτηνίατρος που εξέτασε το σκυλί απάντησε σε όσους διαδίδουν στη μικρή κοινωνία της Αράχωβας ότι «ο Όλιβερ δεν βιάστηκε και όλα αυτά είναι υπερβολές από φιλόζωους».

«Καθίσαμε όλο το βράδυ, τον είχα στην αγκαλιά μου. Τον έβλεπα όμως ότι θα τα καταφέρει να σου πω την αλήθεια. Με κοίταζε στα μάτια και μου έλεγε «είμαι δυνατός». Σηκώθηκε και όρθιος το βράδυ στο σπίτι, ήπιε νεράκι. Εννέα η ώρα περίπου έκανε ένα τίναγμα, τινάχτηκε το σκυλί. Έτρεξα αλλά είχε πάθει ανακοπή».

Την ίδια ώρα που οι αρχές κάνουν προσπάθεια να βρεθεί ο δράστης, μετά και την εισαγγελική παρέμβαση, πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι κάποιοι στην Αράχωβα γνωρίζουν ακριβώς τι έχει συμβεί και ποιος ευθύνεται γι αυτό αλλά τον καλύπτουν. Ενδεικτική είναι και η αντίδραση της δημοσιογράφου Ανθής Βούλγαρη, που μιλώντας σήμερα για το θέμα είπε ότι δεν πρόκειται να ξαναπάει στην Αράχωβα αν πρώτα δεν ανοίξουν στόματα.