Έπρεπε να συμβεί κάτι τόσο άθλιο και αποτροπιαστικό για να υπάρξει παραπάνω ξεσηκωμός στις Αρχές και στην τοπική κοινωνία. Σε παλιότερες περιπτώσεις δεν είχε ανοίξει ρουθούνι. Τώρα, στην Αράχωβα είναι έντονη η αναζήτηση της αστυνομίας και η προσπάθεια συνεισφοράς των ντόπιων για την εύρεση του υπανθρώπου που βίασε τον Όλιβερ το χάσκι, με αποτέλεσμα το σκυλί να πεθάνει.

Ο ιδιοκτήτης του, μιλώντας στο Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο, έκανε λόγο για έναν σκύλο που ήταν σαν άνθρωπος, που τον ήξεραν όλοι στην Αράχωβα, που τον αγαπούσαν όλοι και ήταν ο φίλος του.

Όπως περιγράφει ο Μιχάλης, ο Όλιβερ ήταν τόσο στρεσαρισμένος μετά τον βιασμό του, ώστε κανένα ηρεμιστικό που του έδινε η κτηνίατρος δεν μπορούσε να επιδράσει.

«Ήταν άνθρωπος και τον ήξερε όλο το χωριό. Όλο το χωριό κλαίει. Όλα τα παιδιά Γυμνασίου, Λυκείου και Δημοτικού τον ξέρανε τον Όλιβερ. Όχι μόνο τα παιδάκια, τον ήξερε όλη η Αράχωβα. Ο Ολιβερ ήταν κάτι παραπάνω από ένα κατοικίδιο. Ο φίλος, η παρέα μου».

Αράχωβα: Η αγωνιώδης προσπάθεια της κτηνιάτρου και η καθυστερημένη παράδοση του υλικού των καμερών

Από τη μεριά της, η κτηνίατρος περιέγραψε όλη την αγωνιώδη προσπάθεια για να σωθεί το σκυλί που αιμορραγούσε ακατάσχετα, χωρίς εν τέλει να αποφέρει καρπούς, με τον Όλιβερ να πεθαίνει μετά από 12 ώρες στο χειρουργείο.

«Ο Όλιβερ ήρθε σε μένα την περασμένη Δευτέρα (27/11) το βράδυ και είχε χαθεί από την Κυριακή (26/11). Οι κηδεμόνες του έψαχναν απεγνωσμένα να τον βρουν και τον βρήκαν το απόγευμα τη Δευτέρας και μου τηλεφώνησαν, με αποτέλεσμα να έρθω εκτάκτως. Το σκυλάκι το μετέφερα ζωντανό στο ιατρείο, σε πολύ κακή κατάσταση, με αφόρητους πόνους και με αιμορραγία. Όταν διαπίστωσα τι συμβαίνει, τράβηξα φωτογραφίες, πήρα γενετικό υλικό και κάλεσα την αστυνομία. Εγώ από την πλευρά μου έκανα ό,τι μπορούσα για να σταματήσω την αιμορραγία. Το σκυλάκι κατέληξε ύστερα από 11-12 ώρες. Έγινε και νεκροτομή στη συνέχεια», ανέφερε.

Το ανθρωποκυνηγητό και η έρευνα για τον ένοχο δεν θα φέρουν εύκολα αποτέλεσμα, αν κρίνουμε από όσα ακούγονται πως πρόκειται για πρόσωπο που σίγουρα θα σοκάρει την τοπική κοινωνία, με την επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της κακοποίησης των ζώων, κ. Μάρθα Πουλτίδου, να κάνει λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης!

«Αυτός ο άνθρωπος κυκλοφορεί ανάμεσα στους κατοίκους της Αράχωβας. Δεν ξέρουμε αν είναι ντόπιος αλλά σίγουρα το βράδυ της Κυριακής ήταν εκεί. Είναι συγκλονιστικό. Εγώ έχω ξαναντιμετωπίσει περιστατικό βιασμό αλλά αυτό που είδα είναι τρομερό. Είμαι εκνευρισμένη με αυτό που γίνεται με την κακοποίηση. Υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης.

Μίλησα με τον κ. Δούκα και μου είπε πως η γνωμάτευση της κτηνιάτρου είναι αδιαμφισβήτητη. Υπάρχουν και άλλα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η κτηνίατρος. Υπήρχαν κάμερες, αλλά το υλικό δεν δόθηκε. Σήμερα ξηλώθηκαν. Πρέπει να γίνει παρέμβαση εισαγγελέα για τις κάμερες αλλά και για τους κτηνιάτρους της περιφέρειας».

Εφόσον συλληφθεί, ο δράστης θα αντιμετωπίσει ποινή κάθειρξης 10 ετών και 50.000 ευρώ πρόστιμο, ποινή που αν δεν αφορούσε σε ιδιόκτητο ζώο, δεν θα ήταν αυτού του μεγέθους.