Ποσότητα νερού όχι μία και δύο, αλλά 30 φορές πάνω από τον μέσο όρο δέχθηκε ο Βόλος μέσα στον Σεπτέμβριο και μάλιστα χωρίς ακόμα να έχει τελειώσει, όπως εξήγησε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με όσα έγραψε στο Facebook, ο μέσος όρος για τον Σεπτέμβρη είναι 35 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο και ο Βόλος έχει δεχθεί 1.000 λίτρα νερού ανά τετρ. μέτρο στις 27 ημέρες του μήνα κι ενώ η κακοκαιρία Elias είναι ακόμα σε εξέλιξη.

«Δεν θυμάμαι ποτέ κάποια περιοχή να έχει χτυπηθεί από κακοκαιρία με τέτοια ένταση και μέσα σε τόσο ελάχιστο χρονικό διάστημα», τονίζει χαρακτηριστικά.

Στην ανάρτησή του εξηγεί: «Δεν θυμάμαι ποτέ κάποια περιοχή να έχει “χτυπηθεί” από κακοκαιρία με τέτοια ένταση και μέσα σε τόσο ελάχιστο χρονικό διάστημα, όπως η Μαγνησία.

Το ύψος βροχής ξεπέρασε σήμερα στο Βόλο τα 200 λίτρα / τετ. μέτρο και τα 1.000 για το μήνα Σεπτέμβριο, ο οποίος ακόμα δεν έχει τελειώσει, όταν ο μέσος όρος βροχής για τον μήνα Σεπτέμβρη για την πόλη είναι περίπου τα 35 λίτρα/τετ μέτρο και αν…

Τώρα αν δεν έχει σχέση αυτό με την ταχύτητα εξελισσόμενη κλιματική αλλαγή τότε πάω πάσο!», αναφέρει στην ανάρτηση του στέλνοντας μηνύματα προς πάρα κατεύθυνση σχετικά με το τι έχει αλλάξει και βρισκόμαστε τόσο εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες.