Μία απίστευτη ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τον Βόλο, με δύο ανήλικες να καταλήγουν στο ορφανοτροφείο, καταγγέλλοντας τον πατέρας τους για ξυλοδαρμό, κάτι που αποδείχθηκε ότι ήταν ψέμα.

Μία απίστευτη ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τον Βόλο, με δύο ανήλικες να καταλήγουν στο ορφανοτροφείο, καταγγέλλοντας τον πατέρας τους για ξυλοδαρμό, κάτι που αποδείχθηκε ότι ήταν ψέμα.

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Βόλου κινητοποιήθηκαν άμεσα και τα δύο κορίτσια φιλοξενήθηκαν στο ορφανοτροφείο από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο του 2022, ώσπου ομολόγησαν ότι είπαν ψέματα και ότι ποτέ δεν είχαν κακοποιηθεί.

Η μεγαλύτερη κόρη του ζευγαριού δεν σταμάτησε όμως εκεί. Ο πατέρας της πέρασε ξανά χθες την πόρτα των δικαστηρίων μετά από νέα καταγγελία για απειλές, καθώς διαπίστωσε πως η κόρη του είχε βάλει φραγή στο τηλέφωνό του για να μην τον ειδοποιούν για τις απουσίες της από το σχολείο. Μόλις ο πατέρας ενημερώθηκε για τις απουσίες, η 16χρονη -πλέον- τον κατήγγειλε για απειλή, σύμφωνα με το gegonota.news.

Το χρονικό

Τα δύο κορίτσια είχαν οδηγηθεί στο ορφανοτροφείο, μετά την καταγγελία που είχε κάνει η 15χρονη στον κοινωνικό λειτουργό του σχολείου της, η οποία προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου.

Ειδικότερα, η μαθήτρια είχε αναφέρει ότι ο συριακής υπηκοότητας πατέρας της ασκεί βία στην ίδια, την 13χρονη αδερφή της και τη μητέρα της. Μόλις έγινε η καταγγελία, το σχολείο ενημέρωσε τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, και εκείνες με τη σειρά τους την Εισαγγελία, προκειμένου να διαταχθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθεί αν ισχύει η καταγγελία.

Τα κορίτσια φιλοξενήθηκαν για λίγες ημέρες στο νοσοκομείο και η μητέρα στην Στέγη κακοποιημένων γυναικών, ενώ στη συνέχεια το ορφανοτροφείο Βόλου μετά από εισαγγελική εντολή κινητοποιήθηκε για να βοηθήσει και έδωσε στέγη στις δύο ανήλικες, μέχρι να ολοκληρωθεί η κοινωνική έρευνα.

Η εισαγγελέας Ανηλίκων κατέληξε τελικά στο συμπέρασμα ότι δεν υφίστανται λόγοι αφαίρεσης της επιμέλειας των δύο κοριτσιών από τους γονείς τους. Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα που διενεργήθηκε, όλα έγιναν λόγω κλονισμού των σχέσεων μεταξύ του πατέρα και της μητέρας τους. Η καταγγελία έγινε για εκδίκηση προς τον πατέρα και μετά από καθοδήγηση της μητέρας επειδή ζήλευε που ο σύζυγός της «μιλούσε» με άλλες γυναίκες στο Facebook.

Με την ολοκλήρωση της κοινωνικής έρευνας, κλήθηκαν οι εμπλεκόμενοι στο γραφείο της εισαγγελέα Ανηλίκων, όπου υπήρξε κοινή ομολογία ότι υπήρχαν προβλήματα στις σχέσεις του ζευγαριού, αλλά ο πατέρας ποτέ δεν κακοποίησε τη γυναίκα και τα παιδιά.

Η υπόθεση της καταγγελίας τυπικά δεν είχε κλείσει και σε λίγες ημέρες θα υπήρχε εκδίκαση.

Την Πέμπτη (9/11) όμως η 16χρονη κατέθεσε νέα καταγγελία εις βάρος του πατέρα της για ενδοοικογενειακή απειλή. «Μου είπε πως εάν καταθέσω στο δικαστήριο την αλήθεια, θα με σκοτώσει», κατήγγειλε.

Ο πατέρας ενημερώθηκε για μεγάλο αριθμό απουσιών που είχε η μαθήτρια από το σχολείο και όταν ερεύνησε τι συνέβαινε διαπίστωσε πως η κόρη του είχε «πειράξει» το κινητό του και είχε βάλει φραγή εισερχομένων κλήσεων στο νούμερο του σχολείου.

«Η καταγγελία της νεαρής περί απειλών δεν ισχύει. Όλα έγιναν γιατί αποκαλύφθηκε πως δεν πήγαινε σχολείο», δήλωσε ο δικηγόρος του πατέρα, κ. Λεόνης. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 22 Νοεμβρίου.

Πηγή φωτογραφίας: Rawpixel.com on Freepik