Άλλη μία υψηλή θέση κατέλαβε η χώρα μας, σε «αρνητική» όμως λίστα. Σύμφωνα με την ενότητα Travel του διεθνές μέσου CNN, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας, το «Ελ. Βενιζέλος» κατατάσσεται ανάμεσα σε εκείνα με τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις πτήσεων, παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, κατέχει στην 8η θέση στην λίστα με τα 10 αεροδρόμια με τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις διεθνώς.

Οι καθυστερήσεις εκτιμάται ότι γίνονται επειδή με το τέλος της καραντίνας η ζήτηση για αεροπορικές πτήσεις ανέβηκε κατακόρυφα ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό να τις επανδρώσει. Οι τεράστιες ανάγκες και το ανεπαρκές προσωπικό οδηγούν σε σοβαρά προβλήματα διαχείρισης που έχουν ως αποτέλεσμα ακομη και ακυρώσεις πτήσεων ακόμη και την τελευταία στιγμή, ενώ οι επιβάτες έχουν πραγματοποιήσει το check-in τους και έχουν σχεδόν μεταβεί στο αεροπλάνο.

Όσο για τις άλλες χώρες, σε ένα αεροδρόμιο της Βόρειας Αμερικής για παράδειγμα, το Toronto Pearson International Airport στον Καναδά, περισσότερες από τις μισές προγραμματισμένες πτήσεις μεταξύ 26 Μαΐου και 19 Ιουλίου καθυστέρησαν. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν σύμφωνα με το CNN Travel από τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightAware.

Ένα τεράστιο 52,5% των προγραμματισμένων πτήσεων του αεροδρομίου έχουν καθυστερήσει αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με τα στοιχεία. Το Toronto Pearson κατατάσσεται επίσης στο Νο. 4 για ακυρώσεις πτήσεων παγκοσμίως, με το 6,5% των πτήσεων να ακυρώνονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CNN (@cnn)

Κεντρική φωτογραφία: Shutterstock.com

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Μιανμάρ: Σε εκτελέσεις υπερμάχων της δημοκρατίας προχώρησε η χούντα

Ευλογιά των πιθήκων: Ο ΠΟΥ την ανακήρυξε σε νόσο «έκτακτης ανάγκης παγκόσμιας ανησυχίας για τη δημόσια υγεία»

Επίθεση στην Οδησσό: Στα σκουπίδια η συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας για την απελευθέρωση των σιτηρών