Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οι συλληφθέντες, στη συντριπτική τους πλειονότητα Κροάτες, από τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που κόστισαν τη ζωή του 29χρονου Μιχάλη από θανάσιμο τραυατισμό με μαχαίρι.

Από νωρίς το πρωί, δύο κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται στην είσοδο των δικαστηρίων στο πλάι του κτιρίου 16, όπου βρίσκεται η Εισαγγελία ενώ οι συλληφθέντες, Κροάτες και Έλληνες, οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με τρεις μεγάλες κλούβες και ένα βαν, συνοδεία αυτοκινήτων μηχανών της αστυνομίας και περιπολικών.

Οι χούλιγκαν αρνούνται οποιασδήποτε μορφής συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές. Όπως χαρακτηριστικά λένε στην ΕΛΑΣ «δεν “ψαρώνουν”» και περιμένουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια να «μιλήσουν» αντ’ αυτών, ευελπιστώντας βέβαια ότι δεν θα ταυτοποιηθεί κάποιου το γενετικό υλικό ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο στο σημείο της δολοφονίας και στη σορό του Μιχάλη Κατσουρή.

Κάποιοι συγκεντρωμένοι στα δικαστήρια της Ευελπίδων φώναξαν προς τους χούλιγκαν «δολοφόνοι, φασίστες».

Η δικογραφία για την υπόθεση έχει ήδη διαβιβαστεί στον εισαγγελέα και αναμένεται η άσκηση ποινικής δίωξης που -σύμφωνα με πληροφορίες- θα περιλαμβάνει σοβαρά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ διαφεύγουν τουλάχιστον 50 Κροάτες και έχει δοθεί η εντολή στην αστυνομία να γίνονται έλεγχοι σε όλες τις πύλες εξόδου της χώρας.

Κάθε Κροάτης που προσπαθεί να φύγει από την Ελλάδα ελέγχεται και μέσω επικοινωνίας με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, διαπιστώνεται αν εμπλέκεται ή όχι στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας.