«Ο κατηγορούμενος είχε άμεσο δόλο. Ούτε ενδεχόμενο, ούτε τίποτα. Είχε επιδίωξη να σκοτώσει την Καρολάιν», είπε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου και ζήτησε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος να κριθεί ένοχος για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του και τη θανάτωση του σκύλου τους, τον Μάιο του 2021.

Πρωτοδίκως του επιβλήθηκε ισόβια και επιπλέον 11,5 χρόνια κάθειρξη.

Να σημειωθεί πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος απουσίαζε από το εδώλιο του κατηγορουμένου, καθώς τον περασμένο Ιούνιο παραιτήθηκε της έφεσής του, ενώ παραίτηση δηλώσαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης που είχε ορίσει ο ίδιος.

Στη συνέχεια, το δικαστήριο προχώρησε σε αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων. Ωστόσο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος με έγγραφό του δεν τους αποδέχθηκε. Με απόφαση του δικαστηρίου όμως η δίκη συνεχίστηκε με τους δικηγόρους που έλαβαν εντολή να παρασταθούν προς υπεράσπιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας τόνισε πως το δικαστήριο πρέπει να μελετήσει τα στοιχεία της προσωπικότητας του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και τα χαρακτηριστικά του εγκλήματος, που όπως είπε αφορά την εκδίκηση όταν η 20χρονη τον αμφισβήτησε και να καταλήξει στην καταδίκη του κατηγορουμένου.

«Δεν δίστασε να βάλει το μωρό δίπλα στη νεκρή μητέρα του. Δεν δίστασε να το πάρει στην κηδεία της. Δεν δίστασε να ζητήσει 2.000 ευρώ από τη μητέρα της για το φέρετρο. Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της φιλαυτίας, της χειριστικής συμπεριφοράς και του ναρκισσισμού τότε ποιο είναι;

Τιμώρησε την Κάρολαιν γιατί τόλμησε να πάει κόντρα στις βουλήσεις του Θεού. Ποιου Θεού; Του ίδιου!», είπε ο εισαγγελέας ζητώντας από τους εφέτες να μην λάβουν υπόψη όσα έχει ισχυριστεί ο κατηγορούμενος περί βρασμού ψυχικής ορμής.

Αναφερόμενος στη δολοφονία του κουταβιού και στην όλη σκηνοθεσία του κατηγορούμενου μετά το έγκλημα, προκειμένου να εμφανιστεί ως ληστεία μετά φόνου, ο εισαγγελέας είπε για τον κατηγορούμενο πως «νόμιζε ότι είχε την ικανότητα και την εξυπνάδα να κοροϊδεύει τους υπόλοιπους».

Στη συνέχεια, ο εισαγγελέας αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της σχέσης του ζευγαριού κάνοντας λόγο για «σχέση συνεξάρτησης», όπου την πρωτοβουλία είχε ο κατηγορούμενος. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «η Καρολάιν ήταν ένα κορίτσι γεμάτο ζωή που θαμπώθηκε από τον κατηγορούμενο.

Της έφερνε πίτσες με ελικόπτερο στο σχολείο, ήταν ευπαρουσίαστος, το κορίτσι ήταν 15-16 ετών τότε. Και μετά δημιουργήθηκε μια σχέση συνεξάρτησης. Η Καρολάιν έφτασε σε σημείο να παντρευτεί στο εξωτερικό τρεις ημέρες μετά την ενηλικίωσή της. Αυτές οι αποφάσεις ήταν με πρωτοβουλία της Κάρολαιν;».

Αμέσως μετά, ο εισαγγελέας αναφέρθηκε και στην παραίτηση από την έφεση που δήλωσε ο κατηγορούμενος. «Προκαλεί έκπληξη η παραίτηση. Αυτό κάτι πρέπει να σημαίνει. Πρέπει το δικαστήριο να λάβει υπόψη τη στιγμή που το έκανε, ενώ είχε ξεκινήσει η δίκη. Αν θυμάστε, δήλωσε την παραίτηση αυτή με το που κινδύνευε να δημοσιευθεί κάποια επιστολή που έστειλε ο κατηγορούμενος και απευθυνόταν στη μητέρα της 20χρονης.

Δεν τη διαβάσαμε ποτέ την επιστολή. Μήπως θέλησε να αποκρύψει τη διερεύνηση κάποιων σκοτεινών στοιχείων του χαρακτήρα του;» τόνισε ο εισαγγελέας αναφερόμενος στην κατάθεση της ψυχιάτρου συμβούλου της οικογένειας της 20χρονης.

Υπενθυμίζεται πως η ψυχίατρος Άλκηστις Ηγουμενάκη στην κατάθεσή της για την προσωπικότητα του κατηγορούμενου είχε αναφερθεί σε «ναρκισσιστική διαταραχή και χειριστική προσωπικότητα», ενώ είχε επικαλεστεί την επιστολή που είχε στείλει μετά την καταδίκη του ο Αναγνωστόπουλος στη μητέρα της Καρολάιν.