«Ήταν πολύ ψύχραιμη δεδομένων των συνθηκών», είπε σήμερα για τη Ρούλα Πισπιρίγκου στην κατάθεσή της στη δίκη για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, η παιδίατρος εντατικολόγος Σταυρούλα Μπούντα, η οποία εφημέρευε την ημέρα που έγινε η εισαγωγή του παιδιού στο Ωνάσειο.

«Παρέλαβα ένα παιδί καρδιοαναπανευστικά σταθερό. Ήταν ένα παιδί με σοβαρότατο νευρολογικό πρόβλημα. Ο λόγος εισαγωγής ήταν η αξιολόγηση. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας το παιδί δεν προβλημάτισε» τόνισε η μάρτυρας, η οποία στη συνέχεια περιέγραψε το επεισόδιο σπασμών που έκανε την επόμενη ημέρα το κοριτσάκι.

«Την στιγμή που εκδήλωσε τους σπασμούς είχε πυρετό πάνω από 39. Ο πυρετός πυροδότησε τους σπασμούς. Στη συνέχεια, το παιδί παρέμεινε διασωλημένο και σταθερό», είπε η μάρτυρας στην κατάθεση της για να περιγράψει στη συνέχεια την ενημέρωση που έκανε στη Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Ενημέρωσα τη μητέρα τηλεφωνικά και μου είπε ότι θα έρθει στο νοσοκομείο. Εγώ εν τω μεταξύ έφυγα. Έμαθα ότι ήρθε στο νοσοκομείο και ενημερώθηκε από συνάδελφο. Την είχα δει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της Τζωρτζίνας. Ερχόταν συχνά και την ενημέρωνα.

Είχαν επιτραπεί και κάποιες επισκέψεις τις απογευματινές ώρες. Τον πατέρα τον είχα δει αλλά δεν είχα κάποια συζήτηση», είπε μάρτυρας η οποία στη συνέχεια δέχθηκε ερωτήσεις από την έδρα και τους σηνηγόρους.

Πρόεδρος: Έχετε πει για μία συζήτηση που κάνατε με τη μητέρα;

Μάρτυρας: Είδα την μητέρα την επομένη των σπασμών. Προσπάθησα να καταλάβω, να δω τι είχε συμβεί στο σπίτι. Μου είπε πως στο σπίτι η Τζωρτζίνα ήταν ξαπλωμένη, έτρεμε και είπε «μαμά τρέμω, τρέμω». Αυτό δεν είναι σπασμοί, διότι είχε επικοινωνία. Μου απάντησε ότι μετά την έχασε. Κάπου εκεί σταμάτησε η συζήτηση μας.

Πρόεδρος: Τι εννοείται αυτό δεν αξιολογείται ιατρικά;

Μάρτυρας: Δεν αξιολογείται ως επεισόδιο σπασμών.

Σύνεδρος: Πείτε μας για συμπεριφορά τη μητέρας.

Μάρτυρας: Δεν έχω να πω κάτι αξιόλογο. Ήταν πολύ ψύχραιμη δεδομένων των συνθηκών

Σύνεδρος: Ερωτήσεις έκανε;

Μάρτυρας: Την ενημέρωνα. Δεν θυμάμαι εάν έκανε ερωτήσεις.

Υπεράσπιση: Είπατε για τη συμπεριφορά της μητέρας ότι σας φάνηκε ψύχραιμη. Στην κατάθεση σας στη ΓΑΔΑ λέτε ότι ενημερώσατε την μητέρα τηλεφωνικά για το επεισόδιο σπασμών και η μητέρα ήταν ανήσυχη και αναστατωμένη. Αυτό σας φαίνεται ψύχραιμο;

Μάρτυρας: Η μητέρα στις συνομιλίες μας ήταν πάντα ψύχραιμη. Στη τηλεφωνική μας συνομιλία ακούστηκε ανήσυχη…

Υπεράσπιση: Σας πέρασε το μυαλό ότι παιδί πρέπει να ελεγχθεί από παιδονευρολόγο;

Μάρτυρας: Έγινε έλεγχος από την κυρία Κουρή. Έγινε εγκεφαλογράφημα, δεν διαπιστώθηκαν σπασμοί που βλέπαμε ή δεν βλέπαμε πέρα από το επεισόδιο που καταγράφηκε στη δική μου βάρδια.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 19 Ιουνίου.