Νωρίτερα, σήμερα, αποφυλακίστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο οποίος παρά το γεγονός ότι κατηγορήθηκε για δύο από τους τέσσερις βιασμούς, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και καταβάλλοντας το πόσο των 30.000 ευρώ. Η μειοψηφία του δικαστηρίου, δύο ένορκοι και μία δικαστής, έκρινε ότι δεν πρέπει να χορηγηθεί στον καλλιτέχνη αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ, με επείγουσα παραγγελία της, ζήτησε να της διαβιβαστούν τα πρακτικά και η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Σκοπός είναι να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Ειδικότερα, θα μελετηθεί αν σωστά αξιολογήθηκε το αποδεικτικό υλικό και αν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των δικαστών για την αθώωση του για έναν από τους δύο βιασμούς – για τους οποίους απαλλάχθηκε, καθώς και τη χορήγηση ανασταλτικής ισχύς στην ποινή, μέχρι τη δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Βγαίνοντας από τις φυλακές, ο Δημήτρης Λιγνάδης έκανε σχετική δήλωση λέγοντας πως «ποτέ δεν πίστευα ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα παρασυρθεί όπως και δεν παρασύρθηκε. Ίσως, να παρασύρθηκε μέρος της κοινωνίας. 1,5 χρόνο έπαιζαν μπάλα μόνοι τους. Νομίζω τώρα δικαιούμαι να μιλήσω και εγώ. Πιστεύω ότι θα δικαιωθώ πλήρως στο Εφετείο και θα αποκατασταθεί η αλήθεια. Θέλω να ευχαριστήσω τον Αλέξη Κούγια και τους συνεργάτες του».

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Ισπανία: Το έξυπνο μέτρο που ανακοίνωσε για τις μετακινήσεις μετά την αύξηση των τιμών ενέργειας

Uber: Το σκάνδαλο και οι σεξουαλικές επιθέσεις από οδηγούς της – 550 γυναίκες μήνυσαν την εταιρεία στις ΗΠΑ

Σρι Λάνκα: Αντιμετωπίζει την πιο σοβαρή πολιτικοοικονομική κρίση από το 1948