Πραγματικές πολεμικές μηχανές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που είχαν βάλει στο χέρι σημαντικό κομμάτι της αγοράς των νοτίων προαστίων.

Από την Αργυρούπολη μέχρι τη Γλυφάδα και από εκεί μέχρι τη Βούλα, η αδίστακτη ομάδα των μπράβων, πουλούσαν «προστασία» επιβεβαιωμένα σε 9 καταστήματα. Αυτά τα στοιχεία όμως αποτελούν μονάχα όσα η ΕΛ.ΑΣ. έχει μπορέσει να εξακριβώσει. Αστυνομικές πηγές υπογραμμίζουν στο intronews.gr, πως υπάρχουν και άλλοι καταστηματάρχες των νοτίων προαστίων οι οποίοι έχουν αντιμετωπίσει αντίστοιχα προβλήματα, ωστόσο σιωπούν, υπό τον φόβο αντιποίνων.

Η συγκεκριμένη συμμορία είναι αδίστακτη και μάλιστα έδειχνε, σύμφωνα με τις έρευνες των Αρχών καλά οργανωμένη. Πληροφορίες άλλωστε αναφέρουν πως τον Γενάρη του 2022 μέλη της οργάνωσης είχαν προβεί σε μία ειδική επιχείρηση στη Βούλα, ώστε να στείλουν μήνυμα στην προϋπάρχουσα «καθεστηκυία τάξη» πως πλέον είναι έτοιμοι ν’ αναλάβουν τα ηνία μέρους των νοτίων προαστίων.

Οι Αρχές εκτιμούν πως εκείνο το «χτύπημα» ήταν απλώς η πρώτη φανερή παρουσία της οργάνωσης, καθώς γνωρίζουν πως η δράση της είχε ξεκινήσει μερικούς μήνες νωρίτερα.

Ο… στρατηλάτης των νοτίων προαστίων

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει η σύνθεση της οργάνωσης που αποτελείται σχεδόν κατά κανόνα από άνδρες με βαθιά εμπειρία και γνώση των πολεμικών τεχνών με χαρακτηριστικότατο παράδειγμα έναν 37χρονο αλβανικής καταγωγής, ο οποίος μεγάλωσε στην Αχαΐα.

των νοτίων προαστίων

Πρόκειται για ένα πρόσωπο με διπλή ζωή, ο οποίος από τη μία είναι ένας οικογενειάρχης που φαίνεται να πασχίζει για την οικογένειά του, αλλά από την άλλη είναι ένας στοχοπροσηλωμένος μαχητής. Μαχητής στην κυριολεξία, καθώς έχει εντρυφήσει στις παραδοσιακές πολεμικές τέχνες, όπως η πυγμαχία αλλά και σε άλλες, πιο μοντέρνες, όπως το Κραβ Μαγκά.

Αυτό που κάνει τον συγκεκριμένο άνδρα ξεχωριστό στις τάξεις της οργάνωσης, είναι πως είναι ημι-επαγγελματίας αθλητής, ο οποίος είχε ξεκινήσει μία πολλά υποσχόμενη καριέρα, η οποία διακόπηκε για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων και ποινικοί. Μάλιστα πριν από ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα επανήλθε στα ρινγκ και είχε και επιτυχίες. Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόσβλεπε ακόμη και σε συμμετοχή σε τουρνουά του εξωτερικού.

Τα σχέδιά του όμως ανατράπηκαν, όταν λίγες ώρες μετά το τέλος ενός τουρνουά, στο οποίο ήταν και νικητής στο main event, συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Δίωξης Εκβιαστών. Οι Αρχές τον παρακολουθούσαν στενά και περίμεναν την κατάλληλη ώρα προκειμένου να προχωρήσουν στη σύλληψή του.

Ο πυγμάχος πάντως, έχει και άλλες «αρετές» αφού κατά πληροφορίες έχει λάβει μέρος σε διάφορα σχολεία-σεμινάρια που αφορούν στην προστασία υψηλών προσώπων. Μάλιστα φέρεται να έχει προσεγγίσει μετρ του είδους ώστε να λάβει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση. Ένας από τους επικεφαλής των σχολείων που έλαβε, φέρεται να έχει διατελέσει μέλος προσωπικής ασφάλειας ανώτατου αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού.

μπράβοι των νοτίων προαστίων

Ο 37χρονος πέρα από το γεγονός πως είναι ένας ικανότατος πυγμάχος (ο οποίος φέρει το προσωνύμιο εμβληματικού ρόλου κορυφαίου Βρετανού ηθοποιού), είχε λάβει και εκπαίδευση που τον καθιστούσε ικανό να δράσει σε συνθήκες αστικού περιβάλλοντος. Στην εκπαίδευση συμπεριλαμβάνονταν μαθήματα αμυντικής και επιθετικής οδήγησης, εμβολισμού οχήματος, όπως και τακτικές εμπλοκής πεζών σχηματισμών. Έχει συνεπώς την τεχνογνωσία να δρα αφ’ ενός ως σωματοφύλακας, αφ’ ετέρου όμως και σαν ένας οργανωτής μίας ομάδας που δυνητικά επιχειρεί κάποιο «χτύπημα».

Δεν είναι πάντως διόλου τυχαίο το γεγονός πως κατά αναφορές, η συμμορία αυτή εισέβαλε στα διάφορα καταστήματα, πάντα με στρατιωτική οργάνωση και πειθαρχία, ακόμη και σε στυλ στρατιωτικών σχηματισμών.