Ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, καθώς νέα βίντεο έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, τα οποία δίνουν νέα στοιχεία. Τρεις ακόμη από τους συλληφθέντες προφυλακίστηκαν, ενώ ο ένας συνεχίζει να επιρρίπτει ευθύνες στον άλλον.

Όπως μετέδωσε ο Alpha πρόκειται για βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος, τα οποία και δείχνουν πλάνα από τη στιγμή που τα τρία αυτοκίνητα φτάνουν στο σημείο της επίθεσης. Οδηγός είναι ο πρώτος συλληφθείς, ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής, ο οποίος στην απολογία του είχε υποστηρίξει ότι ήταν αυτός που οδηγούσε.

Οι απολογίες των 11 συλληφθέντων ολοκληρώνονται σήμερα, καθώς οι 4 τελευταίοι εξ αυτών αναμένεται να βρεθούν ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας. Μάλιστα, ο 20χρονος αλβανικής καταγωγής, που είχε διαφύγει στη χώρα του, παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές και έφτασε στη Θεσσαλονίκη λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, (ΑΠΕ-ΜΠΕ), αναφέρουν πως ο ίδιος φέρεται να αρνείται τη συμμετοχή του στη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή, ενώ περιγράφει τον δικό του ρόλο ως περιφερειακό. «Καθόμουν σε ένα από τα αυτοκίνητα, στη θέση πίσω από τον συνοδηγό. Δεν έφερα μαζί μου κάποιο αντικείμενο και δεν κατάφερα ουσιαστικά χτυπήματα κατά τον κρίσιμο χρόνο που εξελίχθηκε το ουσιώδες περιστατικό», είναι η θέση που φέρεται να διατυπώνει.

Σχολιάζοντας τη διαδικασία παράδοσης του 20χρονου στις ελληνικές Αρχές, ο συνήγορός του Παρασκευάς Σπυράτος, είπε ότι όλα εξελίχθηκαν ταχύτατα και με επιτυχία.

«Η θέση του εντολέα μου είναι ότι δεν χτύπησε. Ο συγκεκριμένος (σ.σ. 20χρονος) δεν έχει καταφέρει χτυπήματα», τόνισε ο δικηγόρος του, υπογραμμίζοντας ότι «ούτε μαχαίρι κρατούσε, ούτε χτύπησε». Υπογράμμισε δε, ότι επιβεβαιώνεται, εν μέρη, ότι ο 20χρονος κατηγορούμενος με καταγωγή από την Αλβανία, είχε περιφερειακό ρόλο στη δολοφονική επίθεση.

Τον 20χρονο κατηγορούμενο συνόδευε ο στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ., επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Σκούμας, ο οποίος και τον παρέλαβε στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Ο 20χρονος είχε παραδοθεί στις αλβανικές Αρχές και κρατείτο στην Κορυτσά, ενώ το βράδυ της Πέμπτης αφέθηκε ελεύθερος και στις 22:10 έφτασε στον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, όπου και παραδόθηκε στην ΕΛΑΣ, ώστε να δικαστεί στην Ελλάδα, όπως προτιμούσε κι ο ίδιος.

Μετανιωμένος ο 20χρονος ζητά συγγνώμη από τους γονείς του Άλκη

Ο 20χρονος, μιλώντας στον Alpha, εμφανίστηκε μετανιωμένος και ζήτησε συγνώμη από τους γονείς του Άλκη. «Φοβήθηκα… Ηταν να φύγει ο πατέρας μου και η γιαγιά μου για Αλβανία και τους είπα να πάω και εγώ. Δεν είχα βρεθεί ξανά σε τέτοια θέση και φοβήθηκα. Δεν με βοήθησε κανείς να διαφύγω, δεν είχα πει τίποτα στον πατέρα μου για το τι συνέβη, του το είπα εδώ. Ο πατέρας μου ήταν να φέρει τη γιαγιά μου στην Αλβανία, καθώς μένει εδώ, και του είπα να πάω μαζί» είπε αρχικά, και προσέθεσε: «Είναι μια μεγάλη περιπέτεια αυτή για τη ζωή μου και φοβάμαι πολύ. Για μένα δεν φοβάμαι κάτι, όλα τα άλλα θα τα πω στον ανακριτή».

Είπε πως ξέρει ότι οι συγκατηγορούμενοί του έχουν συλληφθεί και ότι τα έχει μάθει όλα από τις ειδήσεις. «Θα παραδοθώ στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσω την υπόθεση» ανέφερε, ενώ σε ερώτηση αν θέλει να πει κάτι στους γονείς του Άλκη, είπε: «Ειλικρινά, μέσα από τα βάθη της ψυχής μου, λυπάμαι για όλα και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος. Ζητώ συγχώρεση από την οικογένεια του παιδιού. Εχω μετανιώσει. Δεν θα πήγαινα στο γήπεδο ξανά, γιατί η οπαδική βία έχει φθάσει στα άκρα». Συμπλήρωσε ακόμη: «Εχω φέρει την οικογένειά μου σε δύσκολη θέση, απλά θέλω να σταθούν δυνατοί».