Στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» και τον Σταύρο Θεοδωράκη μίλησε η Νίκη Γκαραβέλη, μία από τις δύο γυναίκες πιλότους F-16 που υπάρχουν στην Πολεμική Αεροπορία για την εμπειρία της πίσω από το πιλοτήριο του μαχητικού αεροσκάφους.

Η πιλότος ξεκίνησε λέγοντας πως τοποθετήθηκε στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου τον περασμένο Δεκέμβριο, όπου και πέρασε την αρχική της εκπαίδευση με F-16 έως και τον Ιούνιο και πλέον από τον Αύγουστο και μετά ανήκει στην 341 μοίρα.

Η ίδια χαρακτήριζει «κάτι μοναδικό» τις πτήσεις με F-16 εξομολογούμενη ότι «το ήθελα από μικρή ηλικία, έβλεπα τους πιλότους και τους καμάρωνα». Όπως λέει έβλεπε και τον Τομ Κρουζ και «ήθελα να γίνω πιλότος σε μαχητικό αεροσκάφος».

Όπως αποκαλύπτει εκτός από την ίδια υπάρχει άλλη μια γυναίκα πιλότος F-16 στην Ελλάδα, στη Λάρισα «και μια που εκπαιδεύεται στον ΣΜΕΤ για να γίνουμε τρεις».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για αν υπάρχει κάποια αρνητική συμπεριφορά από τους συναδέλφους της η Νίκη Γκαραβέλη λέει πως δεν έχει παρατηρήσει κάτι ενώ σημείωσε ότι «παλιά υπήρχε μια καχυποψία αλλά τώρα υπάρχει ισότητα και έχω γίνει αποδεκτή».

Όπως σημειώνει, για την ίδια η χαρά της απογείωσης «αλλά όταν προσγειώνομαι είναι η σιγουριά ότι έχω πιάσει έδαφος και έχει τελειώσει μια πτήση που έχουμε απολαύσει».

Τέλος, η Νίκη Γκαραβέλη απάντησε και στην ερώτηση για το αν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις πτήσεις μέρα και νύχτα. «Τη νύχτα είναι κάτι διαφορετικό, γίνεσαι ένα με το άπειρο και δεν έχεις την αίσθηση του βάθους. Είναι τελείως διαφορετική με την ημέρα που υπάρχουν βουνά και σπίτια. Αυτή είναι η ομορφιά της νύχτας», απαντά η μία από τις δύο πιλότους F-16 στην Ελλάδα.