Συνομιλίες ανάμεσα στον φερόμενο ως αρχηγό του κυκλώματος και διακινητές μεταναστών βλέπουν το φως της δημοσιότητας και ουσιαστικά αποκαλύπτουν οικονομικές συναλλαγές.

Όπως έγινε χθες γνωστό, ο 54χρονος αρχιφύλακας που θεωρείται «εγκέφαλος» του κυκλώματος και ακόμα δύο κατηγορούμενοι, υπηρετούσαν από τον Ιούνιο του 2018 έως τον Νοέμβριο του 2019 σε κλιμάκιο της ΕΥΠ στη Θράκη.

Στις συνομιλίες ακούγονται εκφράσεις και λέξεις όπως «η προίκα μας», «η τσάντα», το «πόθεν έσχες» και η «βαλίτσα», ενώ όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί ο 54χρονος φερόμενος αρχηγός και ένας ακόμη 49χρονος αρχιφύλακας κατέχουν χρεωστική κάρτα «REVOLUT», μιας βρετανο-λιθουανικής ψηφιακής τράπεζας και εταιρείας χρηματοοικονομικής τεχνολογίας που προσφέρει τραπεζικές υπηρεσίες, σε διαφορετικές χώρες, με διαφορετικό νόμισμα, χωρίς να υπάρχουν προμήθειες συναλλάγματος. Ουσιαστικά, λειτουργεί ως μέσο καταβολής μαύρου χρήματος.

Οι συνομιλίες

Σε μία συνομιλία καταγράφεται ο 54χρονος αρχιφύλακας να συνομιλεί με 53χρονο «συνεργάτη» και να αναφέρει το «κατσάκι», μέλος του κυκλώματος

«Αρχηγός»: Ε γαμώτο, μη χάσουμε τη βαλίτσα, τα παπούτσια, τη βαλίτσα.

«Συνεργάτης»: Πάλι πινέζα;

«Αρχηγός»: Όχι του είπα να βγει στο δρόμο, ας την αφήσει εκεί και θα περάσω να την πάρω εγώ τώρα. Ας την αφήσει στην άκρη και ας φύγει μέσα να κρυφτεί να πάει πίσω στα άτομα

Μετά την παραλαβή της βαλίτσας αναφέρει στον «συνεργάτη»: Για να δούμε ρε Χ……. την προίκα μας πάλι.

Στις 3 Μαΐου 2023 καταγράφεται και πάλι ο 54χρονος αρχιφύλακας να αναφέρει:

«Το κομάντο (διακινητής) θα αφήσει μια τσάντα. Πάλι με πήρε δύο ζευγάρια παπούτσια γιατί την άλλη φορά τον έκανα παράπονα». Φαίνεται πως υπάρχει προηγούμενη συνεννόηση για την παράδοση της «τσάντας» που θα περιείχε… παπούτσια, πιθανόν χρήματα.

Αυτή την «τσάντα» φαίνεται να αναζητά αργότερα ο 54χρονος αρχιφύλακας μαζί με 49χρονο συγκατηγορούμενο: «Κάπου στη γωνία λέει το άφησα, Νάτη φαίνεται, εκεί, πρέπει να είναι στην πινακίδα», «Ναι ναι, άρα τώρα πέρασαν και την άφησαν. Κάτσε να σταματήσω πιο πίσω εγώ για να την πάρω».

«Πού τα βρήκες τα λεφτά;»

Ένας από τους κατηγορουμένους, 53χρονος αρχιφύλακας, στις 18 Ιανουαρίου 2023, φαίνεται να αναζητά τρόπο να εμφανίσει νομότυπα την αγορά αυτοκινήτου, στην δήλωση πόθεν έσχες που υποχρεούνται να υποβάλλουν οι αστυνομικοί.

53χρονος: Χ….. εγώ πρέπει να το δικαιολογήσω άμα με πουν που τα βρήκες αυτά τα λεφτά; Πρέπει να φαίνεται στο πόθεν έσχες

Άγνωστος: Έχετε και τα πόθεν έσχες εσείς οι αστυνομικοί

53χρονος: Κατάλαβες, πρέπει να φαίνεται το αμάξι με δάνειο γιατί δεν έχω καταθέσεις πουθενά, που τα βρήκες αυτά τα λεφτά και πήρες;

Άγνωστος: Από τους Πακιστανούς πες