Τρεις ακόμη περιπτώσεις ανθρώπων που εξαπατήθηκαν, εκ των οποίων οι δύο είναι νεκροί, εξιχνίασαν οι Αρχές της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του intronews.gr, η ΕΛ.ΑΣ. κατόπιν έρευνας ανακάλυψε τρεις ακόμη περιπτώσεις ανθρώπων που προσεγγίστηκαν από τον Διονύση Τριανταφύλλου και τον αλλοδαπό συνεργάτη του, προκειμένου να τους πείσει ν’ ακολουθήσουν τη «μέθοδό» τους για τη θεραπεία της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας.

Πρόκειται για δύο υποθέσεις που αφορούν ζευγάρια στην Αθήνα και μία μεμονωμένη περίπτωση στη Χίο. Πηγές τονίζουν πως στην Αθήνα, ο άνδρας του ενός ζευγαριού απεβίωσε, ενω στο έτερο ζευγάρι τη ζωή της έχασε η γυναίκα του ζευγαριού. Οι Αρχές εκτιμούν πως οι δύο συνάνθρωποί αμέλησαν τις συμβατικές θεραπείες, ενδεχομένως κατόπιν συμβουλών του «ψευτογιατρού» με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η υγεία τους και ο όποιος έλεγχος πάνω στην εκφυλιστική ασθένεια της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας. Όπως και στις άλλες πέντε περιπτώσεις που είχαν εξιχνιάσει οι Αρχές τον περασμένο Ιανουάριο, οι εξαπατηθέντες συνήθως άφηναν τις συμβατικές αγωγές και στρέφονταν στις δικές του «μεθόδους», τις οποίες όμως έπρεπε να «χρυσοπληρώσουν». Από τις παραπάνω τρεις περιπτώσεις που εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ., οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται ν’ αποκόμισαν το ποσό των 215.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας κατηγορουμένου για εξαπάτηση ατόμων με σοβαρά προβλήματα υγείας, που είχε ως αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος πέντε (5) εξ’ αυτών (σχετ. η από 20-01-2023 παρουσίαση της υπόθεσης) και στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξιχνιάστηκαν άλλες τρείς περιπτώσεις εξαπάτησης ασθενών.

Υπενθυμίζεται ότι, για την υπόθεση είχε σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος  66χρονου ημεδαπού και 72χρονου αλλοδαπού.

Όπως προέκυψε, οι προαναφερόμενοι, κατά το χρονικό διάστημα από το έτος 2006 έως το έτος 2014, εξαπάτησαν σε τρεις (3) ακόμη περιπτώσεις, ασθενείς,  αποκομίζοντας το συνολικό χρηματικό ποσό των (215.000) ευρώ, υποσχόμενοι την πλήρη θεραπεία ή τουλάχιστον τη θεαματική βελτίωση της κατάστασης της υγείας τους, εφόσον ακολουθούσαν την προτεινόμενη από αυτούς θεραπεία, χωρίς ωστόσο να επέλθει  το υποσχόμενο αποτέλεσμα.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια δικαστική Αρχή».

Ποιος είναι ο ψευτογιατρός

Θυμίζουμε πως η ΕΛ.ΑΣ. έχει δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ταυτότητας του «ψευτογιατρού» παρά το γεγονός πως δεν έχει προχωρήσει σε συλλήψεις. Οι Αρχές τονίζουν πως η δημοσιοποίηση ήταν αυτή που οδήγησε στην εξιχνίαση των τριών νέων υποθέσεων.

«Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ημεδαπού, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

  • απάτη κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα και από κοινού, με ζημία που προκλήθηκε και σκοπήθηκε και υπερβαίνει το ποσό των 120.000 από κοινού και που οι δράστες με τις μερικότερες πράξεις τους απέβλεπαν στο συνολικό περιουσιακό όφελος που προκύπτει από την κατ’ εξακολούθηση τέλεση και την συνολική περιουσιακή βλάβη,
  • ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και με παράλειψη από κοινού,
  • απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και με παράλειψη από κοινού,
  • βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή από κοινού,
  • νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα με τη μορφή της απόκρυψης όσον αφορά στη χρήση περιουσίας ή τον τόπο, όπου αυτή βρίσκεται, εν γνώσει του γεγονότος ότι προέρχεται από εγκληματική δραστηριότητα και που το αντικείμενο της νομιμοποίησης υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ και που ο δράστης ασκεί τέτοιου είδους δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα.

Πρόκειται για τον:

(επ.) ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ (ον.) Διονύσιο του Επαμεινώνδα και της Αικατερίνης, γεν. 24-09-1957, στην Αθήνα

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, την αποτροπή απειλής της δημόσιας ασφάλειας, καθώς και την αναγνώριση του ανωτέρω από άλλους παθόντες, προκειμένου να ταυτοποιηθεί η περαιτέρω δράση του.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310-388370, 2310-388375, 2310-388424 και 2310-388425 του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων και του υπασπιστηρίου της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 16-07-2023, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη».