Μία ομάδα επιτήδειων «πουλούσαν» αγάπες και λουλούδια σε ευκατάστατες γυναίκες και έφταναν στο σημείο μετά αρπάζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τους λογαριασμούς τους. Οι Αφρικανοί… εραστές ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται από τις αστυνομικές Αρχές και συγκεκριμένα από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων.

Οι Αφρικανοί εραστές είναι εννιά κατηγορούμενοι, κατά πληροφορίες οκτώ άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι ήταν εκείνοι που λάμβαναν τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που αποσπούσαν οι επιτήδειοι ερωτύλοι.

Πρόκειται για επτά άτομα από τη Νιγηρία και δύο από τη Σιέρα Λεόνε, ενώ αναζητούνται και οι συνεργοί τους που κατά πάσα πιθανότατα ήταν εκείνοι που έπαιζαν με τις καρδιές των εξαπατημένων γυναικών!

Οι θρασύτατοι και αποκλειστικά εξ αποστάσεως εραστές υποδύονταν μεταξύ άλλων τους γιατρούς διεθνών οργανώσεων –με ανθρωπιστικό έργο μάλιστα- ή και άλλους υψηλά αμειβόμενους επαγγελματίες και αφού προσέγγιζαν τις γυναίκες μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, έβαζαν το σχέδιο σε εφαρμογή.

Μιλώντας με μηνύματα κέρδιζαν την εμπιστοσύνη τους και σύντομα μιλούσαν με ιδιαίτερα ρομαντικό και θερμό ύφος. Στο τέλος οι γυναίκες βίωναν την ψευδαίσθηση πως έχουν δεσμό και έκαναν όλα τα χατίρια στους δήθεν αγαπημένους τους.

Εκεί έπεφτε το… παρασύνθημα, με τους ερωτύλους να ζητούν διάφορα ποσά, είτε επειδή στη χώρα που βρίσκονται έχουν δεσμευτεί τα χρήματά τους, είτε επειδή επιθυμούσαν να… συνταξιοδοτηθούν πρόωρα και έπρεπε να καταβάλουν τις εισφορές.

Οι Αφρικανοί εραστές και η δράση της «ροζ» συμμορίας εκτιμάται πως ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2021 και συνεχιζόταν μέχρι πρόσφατα.

Σε κάθε μία από τις περιπτώσεις έπεφταν σημαντικά χρηματικά ποσά, όπως 5.000, 10.000 ευρώ ενώ το ανώτερο ποσό που καταβλήθηκε ήταν 35.000 ευρώ. Συνολικά οι Αφρικανοί εραστές και η «ερωτική σπείρα» απέσπασε ένα ποσό που ξεπερνάει τις 200.000 ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι περισσότερες γυναίκες που έπεσαν θύμα της καλοστημένης απάτης ήταν γυναίκες με υψηλό προφίλ και σημαντικό κοινωνικό status. Οι ευκατάστατες γυναίκες ζουν σε διάφορες πόλεις της χώρας όπως στην Αθήνα, στα Χανιά, στην Τρίπολη και άλλες.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια σύλληψη και συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή καθώς αυτού του είδους η απάτη τείνει να πάρει διαστάσεις στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Οι Αφρικανοί εραστές και πως η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη τους

Ανακοίνωση σχετικά με τη δράση της συμμορίας και το πως κινούνταν οι Αφρικανοί εραστές, εξέδωσε η ΓΑΔΑ:

«Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, η δράση εγκληματικής ομάδας ατόμων που είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη απατών με το πρόσχημα της σύναψης ερωτικού δεσμού. Ταυτοποιήθηκαν -9- κατηγορούμενοι ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Ειδικότερα, από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2021, οργανώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη απατών καθώς μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και παρουσιαζόμενοι ως γιατροί εργαζόμενοι σε διεθνείς οργανισμούς, προσέγγιζαν άτομα με τα οποία σύναπταν ερωτικό δεσμό μέσω μηνυμάτων.

Στη συνέχεια, οι κατηγορούμενοι προφασιζόμενοι ότι είτε πρόκειται για ιδιαιτέρως οικονομικά εύρωστα άτομα με ανώτατο κοινωνικό υπόβαθρο και τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους δεν έχουν άμεση πρόσβαση λόγω δέσμευσης αυτών από τη χώρα που τηρούνται, είτε ότι επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα και απαιτείται να καταβάλλουν εισφορές, έπειθαν τα θύματα να καταβάλλουν τμηματικά χρηματικά ποσά έως και -35.000- ευρώ την φορά, προκειμένου να διεκπεραιωθεί το υποτιθέμενο πρόβλημα τους.

Από τη σταχυολόγηση του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού προέκυψε ότι τα ποσά κατατέθηκαν τμηματικά σε λογαριασμούς ελληνικών τραπεζών όπου δικαιούχοι είναι οι κατηγορούμενοι ενώ το συνολικό ποσό που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας από τα θύματα υπερβαίνει το ποσό των -200.000- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δραστηριότητας συνεχίζεται».