Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση δεν έχει προκύψει από την περίπτωση του Ulrich Friedrichson, του Γερμανού γενετιστή ο οποίος φέρεται να συνεργαζόταν με τον φυσιοθεραπευτή Διονύση Τριανταφύλλου, πλασάροντας «επαναστατικές» μεθόδους ίασης της Σκλήρυνσης κατά πλάκας, έναντι αδρότατης αμοιβής.

Την ώρα που ο 66χρονος φυσιοθεραπευτής κέρδισε μεν την ελευθερία του αλλά με βαρύτατους περιοριστικούς όρους, ο Ulrich Friedrichson παραμένει άφαντος. Παρά τις προσπάθειες των ελληνικών και γερμανικών Αρχών, διαπιστώνεται πως ο Ulrich Friedrichson ενδέχεται να κρύβεται στην Αφρική. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από αναξιόπιστες πληροφορίες οι οποίες πηγάζουν από το περιβάλλον του 72χρονου Γερμανού.

Τα ρίχνει όλα στον Ulrich Friedrichson ο Τριανταφύλλου

Βαρύτατους περιοριστικούς ρόλους επέβαλαν ανακρίτρια και εισαγγελέας στον 66χρονο φυσιοθεραπευτή. Ο Διονύσης Τριανταφύλλου μαζί με τον 72χρονο Ulrich Friedrichson, ισχυρίζονταν πως είχαν ανακαλύψει μία επαναστατική μέθοδο ίασης της σκλήρυνσης, μία ενέσιμη θεραπεία, η οποία υποστήριζαν πως βασιζόταν στα βλαστοκύτταρα και στα πεπτίδια.

Η διαδικασία της απολογίας εκτυλίχθηκε την περασμένη Πέμπτη (6/7). Οι δικαστικοί λειτουργοί αφού άκουσαν τα επιχειρήματα του 66χρονου εκτίμησαν πως δεν συντρέχει λόγος προφυλάκισης.

Αντ’ αυτού επέβαλλαν τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, την παρουσία τουλάχιστον μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα όπως και την καταβολή υψηλότατης χρηματικής εγγύησης των 20.000 ευρώ.

Ο φυσιοθεραπευτής πάντως κατά την απολογία του, υποστήριξε πως δεν έχει τη ευθύνη για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες τα «φόρτωσε» όλα στον Γερμανό γενετιστή, καθώς ήταν εκείνος ο οποίος χορηγούσε τις αγωγές, με τον 66χρονο να προχωρά μόνο στις φυσιοθεραπείες των ασθενών.

Ξεσπάθωσε ο Αλέξης Κούγιας

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο συνήγορος στην εν λόγω διαδικασία του Διονύση Τριανταφύλλου, Αλέξης Κούγιας, ξεσπάθωσε εναντίον μίας σειράς παρουσιαστών της ελληνικής τηλεόρασης. Ο γνωστός ποινικολόγος καταφέρθηκε εναντίον τους καθώς, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του το δικηγορικό γραφείο του, δεν σεβάστηκαν το τεκμήριο αθωότητας του εντολέα του.

Βεβαίως η αποφυγή της προφυλάκισης ενδεχομένως να λέει πολλά για την υπόθεση. Ωστόσο οφείλουμε να σημειώσουμε πως μέχρι τα μέσα του τρέχοντος μήνα, «τρέχει» η εισαγγελική διάταξη δημοσιοποίησης των στοιχείων του εν λόγω κατηγορούμενου.

Η υπόθεση άλλωστε είχε προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς οι αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης (σ.σ. εκεί έγινε η πρώτη καταγγελία) μετά την περαίωση της έρευνας ζήτησαν την εισαγγελική συνδρομή για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 66χρονου «ψευτογιατρού». Παράλληλα ο εισαγγελέας, εκτίμησε πως το συγκεκριμένο αίτημα ήταν απαραίτητο να εκπληρωθεί παρά το γεγονός πως ο 66χρονος δεν είχε καν συλληφθεί!

Friedrichson
Ο Διονύσης Τριανταφύλλου

Στην ανακοίνωση του γραφείου του Αλέξη Κούγια καταγράφονται με τη σειρά οι παρουσιαστές, ενώ γίνεται προσπάθεια να αναδειχθεί το έργο του φυσιοθεραπευτή, με ειδική μνεία στο γεγονός πως υπήρξε φυσιοθεραπευτής της ΚΑΕ Ολυμπιακός αλλά και άλλων κορυφαίων αθλητών.

«Όπως είναι γνωστό, ο επικεφαλής του γραφείου μας Αλέξιος Κούγιας είχε αναλάβει την υπεράσπιση του κορυφαίου Έλληνα φυσιοθεραπευτού Δ.Τ., τον οποίο προ ενός περίπου έτους τα γνωστά τηλεδικαστήρια μετά από παράνομη δημοσιοποίηση μιας προανακριτικής διαδικασίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τον βάπτισαν «ψευτογιατρό», γιατί δήθεν εμφανιζόταν ως γιατρός που θεράπευε ασθένειες, όπως σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλες ανίατες ασθένειες.

Η υπόθεση είχε παράνομα δημοσιοποιηθεί με συνέντευξη τύπου από τους επικεφαλής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, χωρίς καν να έχει ολοκληρωθεί η μυστική προανακριτική διαδικασία, και ο κος Κούγιας αγωνιζόταν να αναδείξει αυτή την παρανομία της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ συγχρόνως τα γνωστά τηλεδικαστήρια καταρράκωναν το τεκμήριο αθωότητας του κου Δ.Τ εκθέτοντας και την ιδιωτική του ζωή και την ασφάλειά του σε κίνδυνο, εγκαθιστώντας κάμερες με συνεργάτες τους έξω από την μάνδρα του σπιτιού του και προβάλλοντας μόνο τον μαντρότοιχο και κάποιες κάμερες ασφαλείας, χωρίς να αναδεικνύουν το φτωχόσπιτο, το οποίο ευρίσκετο πίσω από τον μαντρότοιχο», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Τα «βαριά» στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.

Σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω πάντως, η ΕΛ.ΑΣ. έχει καταφέρει να συλλέξει μερικές βαρύτατες καταγγελίες, από τις οποίες προκύπτουν και βαρύτατες διώξεις: ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, κατά συρροή, απάτη ύψους άνω του 1,1 εκατ. ευρώ και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Σε βάρος των δύο φερόμενων συνεργών υπάρχουν καταγγελίες από τουλάχιστον 18 περιπτώσεις ασθενών, εκ των οποίων οι 7 έχουν πεθάνει.

Η γερμανική σκιά

Σε αντίθεση με το διαβόητο και καταδικασθέντα Νίκο Κοντοστάθη, σε αυτή την υπόθεση «ψευτογιατρού», διαπιστώνεται από την πρώτη κιόλας στιγμή η επίκληση σε μία μεγαλύτερη «αυθεντία». Τότε ο Κοντοστάθης εμφανιζόταν ως δρ. Kontos με τεράστια φήμη στο εξωτερικό. Τώρα, η περίπτωση του Γερμανού γιατρού, του δρα Ulrich Friedrichson, παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες.

Ο 72χρονος Γερμανός είναι ένας ακαδημαϊκός ερευνητής, ο οποίος όμως παρουσιάζει τον εαυτό του ως γενικό γιατρό για λόγους διακριτικότητας. Όπως προκύπτει όμως από τις συνεργασίες του δρα Ulrich Friedrichson, φέρεται να πλασάρει τον εαυτό του ως εξειδικευμένο ερευνητή στην κυτταρική και γονιδιακή θεραπεία. Σύμφωνα με όσα ο ίδιος υποστηρίζει, αποτελεί διδάκτορα στον τομέα της Βιοχημείας.

Ulrich Friedrichson
Ο Ulrich Friedrichson

Ο δρ Ulrich Friedrichson από το 1976 ερευνά θεραπείες που αφορούν τον καρκίνο, το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, χρόνιες νευρολογικές παθήσεις αλλά και άλλες εκφυλιστικές νόσους. Βάση των θεραπειών τις οποίες ερευνά αποτελούν τα εμβρυακά κύτταρα, ενώ φέρεται να έχει αφιερώσει αρκετά χρόνια στην αναζήτηση φαρμακευτικής φόρμουλας, η οποία αντιμάχεται τις επιπτώσεις του γήρατος.

Η θεραπεία αντι-γήρανσης με πλακούντα προβάτου και συκώτι καρχαρία

Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα είναι μερικές από τις ειδικές συνεργασίες του δρα Φρίντριχσον. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μίας μάλλον εναλλακτικής φαρμακευτικής εταιρείας από τη Μαλαισία, με την οποία ο 72χρονος Γερμανός συνεργάζεται για σημαντικό χρονικό διάστημα. Η εταιρεία αυτή μάλιστα περηφανεύεται για ένα ιδιαίτερο σκεύασμα. Μία θεραπεία αντι-γήρανσης, η οποία παρασκευάζεται από εκχύλισμα πλακούντα προβάτου, έλαιο συκωτιού καρχαρία και έλαιο σπόρου σταφυλιού. Η θεραπεία αυτή βασίζεται στην ιδιότητα του ισχυρού ανοσοποιητικού των συγκεκριμένων ζώων.

Βασική ιδιότητα του σκευάσματος είναι η καταπολέμηση της γήρανσης, καθώς, σύμφωνα πάντα με την περιγραφή του προϊόντος, καταπολεμά την παχυσαρκία, την αρθρίτιδα, το άσθμα, τον εγκεφαλικό εκφυλισμό, την οστεοπόρωση, τη σεξουαλική δυσλειτουργία και άλλα. Το σκεύασμα προσφέρεται σε συσκευασία με 30 κάψουλες αξίας 400 και πλέον αμερικανικών δολαρίων.

Αν αναλογιστεί κανείς πως, σύμφωνα με την εταιρεία, η θεραπεία διαρκεί τρεις μήνες, ο ενδιαφερόμενος καταναλωτής θα πρέπει να αγοράσει όχι μία, αλλά τρεις συσκευασίες. Στην ίδια εταιρεία, πάντως, δανείζουν την αυθεντία τους μέσω της εγγύησης της υπογραφής τους κι άλλοι επιστήμονες, για τους οποίους όμως υπάρχουν από εκατοντάδες έως χιλιάδες καταγραφές που τους χαρακτηρίζουν «εναλλακτικούς γιατρούς», ενώ σε αρκετές χώρες στον κόσμο, από την Αυστραλία και την Ευρώπη, μέχρι τις ΗΠΑ και τον Καναδά, οι πρακτικές τους αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό, καθώς ακροβατούν μεταξύ εγκεκριμένων αλλά και πειραματικών (θα έλεγε κανείς) θεραπειών.

Και με ελληνικό ΑΦΜ

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία των ερευνών, ο δρ Ulrich Friedrichson μοιάζει να επιθυμεί να φαίνεται ως συνταξιούχος. Λέγεται δε πως ο Ulrich Friedrichson περνά τις μέρες του στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, παρά το γεγονός πως η κλινική της οποίας ηγείται λειτουργεί κανονικά. Υπάρχουν αναφορές που τη θέλουν ανενεργή, ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες φέρνει εις πέρας τις συμβατικές υποχρεώσεις της απέναντι σε απλούς ασθενείς του Βεστχάουζεν, περίπου 80 χιλιόμετρα έξω από τη Στουτγάρδη.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως αν και κατά τον ίδιο αποτελεί ενεργό μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας εδώ και 47χρόνια, ο Ulrich Friedrichson ενεγράφη στον ιατρικό σύλλογο του κρατιδίου της Βυρτεμβέργης μόλις το 2021 με την ιδιότητα του γενικού γιατρού. Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως ο δρ Friedrichson από τον Οκτώβριο του 2011 κατέχει ελληνικό ΑΦΜ, το οποίο εκδόθηκε από τη ΔΟΥ Κορωπίου. Για έδρα είχε δηλώσει το γραφείο που διατηρούσε τότε ο φυσικοθεραπευτής Διονύσης Τριανταφύλλου στο Λαγονήσι, ενώ ως αντικείμενο είχε την παροχή υπηρεσιών γενικής ιατρικής.

Η φερόμενη δράση τους και ο… Ράφα Ναδάλ

Οι παραπάνω πάντως φέρονται να χορηγούσαν ενέσεις που ήταν φιαλίδια με αμινοξέα ενώ οι υποτιθέμενες ενέσεις βλαστοκυττάρων φαίνεται πως ήταν αμπούλες γλυκόζης με νερό. Χρέωναν από 200 έως 300 ευρώ το καθένα, ενώ οι ενέσεις με τα δήθεν βλαστοκύτταρα κόστιζαν από 10.000 έως 25.000 ευρώ, ανά δόση.

Για να πείσουν για την εξειδίκευσή τους, οι δύο γιατροί φέρονται να ισχυρίζονταν πως είχαν διάσημους πελάτες. Από την εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ, μέχρι τον τενίστα Ράφα Ναδάλ και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γερμανός συνεργός του 66χρονου έχει διαφύγει στη Νότιο Αφρική και συγκεκριμένα σε μία φάρμα!

Την ίδια ώρα, καταγγελίες μιλούσαν για μία τουλάχιστον περίπτωση όπου το δίδυμο των «θαυματοποιών» γιατρών υπόσχονταν ίαση ακόμη και από τύφλωση!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μίας γυναίκας η οποία είχε υποστεί τύφλωση κατόπιν σοβαρού τροχαίου ατυχήματος. Τα θραύσματα από τα οστά τής είχαν καταστρέψει κάποια εγκεφαλικά νεύρα τα οποία της προκάλεσαν την τύφλωση.

Αφού προσπάθησε να βρει γιατρειά με κάθε τρόπο, έφτασαν στ’ αυτιά της οι φήμες για έναν περίφημο γιατρό, ο οποίος με τη χρήση βλαστοκυττάρων κάνει θαύματα. Έτσι, βρέθηκε στο δρόμο του Διονύση Τριανταφύλλου.