Στο στόχαστρο των Αρχών βρέθηκε μία 42χρονη η οποία διατηρούσε e-shop, διαφήμιζε πως πουλά σε τιμή ευκαιρίας παπούτσια και ρούχα, ωστόσο οι άτυχοι πελάτες παραλάμβαναν πραγματικά… κουρέλια.

Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ασφάλειας Ραφήνας-Πικερμίου όπου εξιχνίασε συνολικά 38 περιπτώσεις απάτης, από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες η 42χρονη κατείχε την «επιχειρηματική» της βάση στη Λιβαδειά.

Οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος της για απάτες κατ’ εξακολούθηση από άτομα που διαπράττουν τέτοιες πράξεις κατά συρροή και κατά συνήθεια. Όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, η 42χρονη διατηρούσε ιστοσελίδες μέσω των οποίων διαφήμιζε «ευκαιρίες».

Όταν οι πελάτες προχωρούσαν σε αγορές, οι παραλαβές τους ήταν το λιγότερο απογοητευτικές. Αφ’ ενός λάμβαναν διαφορετικά προϊόντα από αυτά που είχαν παραγγείλει, αφ’ ετέρου ό,τι λάμβαναν ήταν σκέτα… κουρέλια.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα η 42χρονη κατηγορούμενη φέρεται να έχει εμπλακεί 38 περιπτώσεις απάτης σε βάρος πολιτών σε Αθήνα, Ζωγράφο, Βύρωνα, Παλαιό Φάληρο, Άλιμο, Αγία Παρασκευή, Γέρακα, Βριλήσσια, Μελίσσια, Αρτέμιδα Μαρκόπουλο, Κορωπί, Λαγονήσι, Πετρούπολη, Αιγάλεω, Καλλιθέα, Κορυδαλλό, Πειραιά, Σαλαμίνα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Φάρσαλα, Λιβαδειά, Χαλκίδα, Ρόδο και Κιάτο Κορινθίας.

Η «επιχείρηση» έκλεισε έπειτα από επιχείρηση των αστυνομικών του ΤΑ Ραφήνας-Πικερμίου, του ΤΑ Λιβαδειάς με την παρουσία εισαγγελέα την περασμένη Τρίτη (28/11). Οι Αρχές εντόπισαν και κατέσχεσαν όμως, μόνο δύο συσκευασίες τηλεφωνικών γραμμών και μία χρεωστική κάρτα.