Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται οι δήθεν υπάλληλοι της… ΔΕΗ ή και συντηρητές ανελκυστήρων αν προτιμάτε, οι οποίοι με τη μέθοδο της απασχόλησης «χτυπούσαν» σπίτια ηλικιωμένων.

Πρόκειται για μία συμμορία πέντε ατόμων, με διακριτούς ρόλους ο κάθε ένας από αυτούς, οι οποίοι έκαναν γύρα σε γειτονιές είτε των Άνω Λιοσίων, είτε του Βασιλικού Ευβοίας και μόλις εντόπιζαν ηλικιωμένο που πήγαινε για ψώνια, τον παρακολουθούσαν διακριτικά, μάρκαραν το σπίτι και σε ανύποπτο χρόνο, πραγματοποιούσαν επίσκεψη.

Η δράση τους είχε ξεκινήσει τουλάχιστον από τα μέσα του Ιουνίου του 2022 και οι Αρχές είχαν φτάσει στα ίχνη τους τον περασμένο Απρίλιο με τη σύλληψη των δύο εκ των πέντε, ενώ λίγες ημέρες αργότερα ταυτοποίησαν και συνέλαβαν και τους συνεργούς τους.

Βεβαίως, είναι γνωστός πλέον ο τρόπος με τον οποίο «χτυπούσαν» τους στόχους τους, ωστόσο έχει σημασία, ιδίως για τους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας, να τον επαναλαμβάνουμε κάθε φορά, προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο.

Οι δήθεν υπάλληλοι της ΔΕΗ με πρόσχημα την εξέταση υποτιθέμενης διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος ή βλάβης στις τηλεφωνικές γραμμές ή του ασανσέρ, πείθουν συνήθως τους στόχους τους πως είναι επιτακτική ανάγκη να μπουν στα σπίτια τους.

«Σε περίπτωση που οι ηλικιωμένοι αντιλαμβάνονταν τις προθέσεις τους και αντιδρούσαν, τα μέλη της συμμορίας δε δίσταζαν να μεταχειριστούν βίαιους τρόπους προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία και να διαφύγουν της σύλληψης τους», αναφέρουν μεταξύ άλλων αστυνομικές πηγές.

Οι δράστες μέσα σε 7 διαφορετικά «χτυπήματα» είχαν αποσπάσει περίπου 43.750 ευρώ, με τις Αρχές να έχουν βάσιμες υποψίες πως η συμμορία έχει πραγματοποιήσει και άλλα χτυπήματα.

Γι’ αυτό ζητά από τους πολίτες να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τους παρακάτω δήθεν υπαλλήλους της ΔΕΗ.

Πρόκειται για τους:

  1. ΜΕΛΕΤΗ Ιωάννη του Αργυρίου και της Αθανασίας, γεννηθέντα την 18-2-1992 στη Λάρισα

2. ΡΑΜΟ Χρήστο του Γεωργίου και της Βασιλικής, γεννηθέντα την 20-11-2006 στην Αθήνα

3. ΚΑΜΠΕΡΗ Αργύρη του Κωνσταντίνου και της Τασούλας, γεννηθέντα την 8-1-1998 στη Λάρισα

4. ΡΑΜΟ Γεώργιο του Ιωάννη και της Ευαγγελίας, γεννηθέντα την 2-2-1962 στην Εύβοια

5. ΜΕΛΕΤΗ Αθανασία του Κωνσταντίνου και της Βάιας, γεννηθείσας την 15-1-1972 στην Καρδίτσα

«Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου, στη διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδών πράξεων από τους κατηγορούμενους και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6875210 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας», αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ..

Photo credits: Eurokinissi (Αρχείου), ΕΛ.ΑΣ.