Τόσο ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, υπουργός Πολιτικής Προστασίας, όσο και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από συζήτηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Θεοδωρικάκο, είχαν δηλώσει ξεκάθαρα πως η πυρκαγιά που κατέκαψε την Πεντέλη, το Ντράφι, την Ανθούσα και την Παλλήνη την Τρίτη και την Τετάρτη, είναι αρκετά πιθανό να είναι αποτέλεσμα εμπρησμού. Πριν από λίγη ώρα, ο ALPHA προέβαλε ένα βίντεο από την περιοχή των Σπάτων, σε ένα σημείο κοντά στο Πανόραμα Παλλήνης, όπου ένας μαυροφορεμένος φαίνεται να ανάβει φωτιά και να φεύγει.

Το συγκεκριμένο βίντεο δείχνει ένα μαυροφορεμένο στη Χριστούπολη Σπατών, να σταματάει με το αμάξι του, να παίρνει κάτι από το πορτ μπαγκάζ, να πλησιάζει σε ένα δέντρο, να φεύγει σε δευτερόλεπτα και μετά από λίγες στιγμές ανάβει φωτιά η οποία δεν δικαιολογείται να αναπτύχθηκε με φυσικό τρόπο. Είναι χαρακτηριστικό πως ο συγκεκριμένος άντρας τσεκάρει την ένταση του ανέμου και αντιλαμβάνεται πως αν υπάρξει η παραμικρή σπίθα, θα ξεσπάσει πυρκαγιά.

Για καλή τύχη των κατοίκων της περιοχής, υπήρξαν άνθρωποι που τον αντιλήφθηκαν και τον κατέγραψαν με την κάμερα και αυτό το βίντεο βρίσκεται στα χέρια των αρχών που αναζητούν από χθες αυτόν τον άντρα. Αξίζει δε να αναφερθεί πως ο εμπρησμός αυτός έγινε σε μια στιγμή κατά την οποία οι πυροσβεστικές αρχές ήταν επικεντρωμένες στην Πεντέλη και το Ντράφι και δε θα είχαν ευκαιρία να προλάβουν να ελέγξουν αυτή την εστία.