Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας σε δασική έκταση στην περιοχή του Αγίου Βλάση, η οποία βρίσκεται αρκετά κοντά στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 16:42 αυτήν τη στιγμή επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

H εστία της φωτιάς βρίσκεται πίσω από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος για το όρος Μαίναλο. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Open, το μέτωπο κινείται προς το βουνό και όχι προς την Τρίπολη, ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί η φωτιά να φτιάξει το δικό της μικρόκλιμα, με αποτέλεσμα να πάρει διαφορετική κατεύθυνση.

Κάτοικοι της περιοχής πάντως τους οποίους επικαλείται η ιστοσελίδα Arcadiaportal, αναφέρουν ότι πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς, είχαν προηγηθεί μικρές εκρήξεις.

Συνολικά 58 δασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες

Συνολικά 58 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα φωτιά ξέσπασε και στην περιοχή Βαμβακόφυτο Σερρών, η οποία καίει σε σε αγροτοδασική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με με 9 οχήματα και 1 Ε/Π.

Photo credits: Facebook